Cultura

Museus

Us proposem descobrir els tresors més preuats de la ciutat a través del patrimoni ric i divers que conserven els sis museus gironins que formen part de GironaMuseus: Arqueologia, art, cinema, història de la ciutat i de la comunitat jueva. Aconseguiu l'entrada conjunta amb un 50% de descompte a partir de la visita al segon museu. Vàlida durant 6 mesos, podeu trobar-la als museus de Girona, a les oficines de turisme i als hotels de la ciutat.

A part, podeu visitar el Museu de la Catedral de Girona que inclou la Nau, el Tresor i el Claustre; en aquest museu hi trobareu, també, el Tapís de la Creació.

Museu d'Història de Girona

L'edifici del Museu d’Història de Girona és un edifici emblemàtic, l'antic convent de Sant Antoni de frares caputxins del segle XVIII, del qual se'n conserven espais sorprenents com el cementiri, el claustre i la cisterna. En el museu hi trobareu un recorregut per la història de Girona, des de la fundació en època romana fins a la contemporaneïtat, en un recorregut cronològic per la Girona romana, la medieval, la moderna i la contemporània que es completa amb diversos àmbits de tradicions catalanes com el de la Faràndula,on trobareu la imatgeria festiva local i l’espai dedicat a “La cobla i la sardana. Música i dansa a Girona”. I igualment acull un espai dedicat a “la Girona industrial, ciutat pionera”.

El museu ofereix una programació variada d’activitats, i les exposicions temporals es duen a terme a diferents espais, dins del museu: la sala d’exposicions, la carbonera, la cisterna i el celler.

Els espais del museu estan configurats per l’edifici principal i per l’espai dedicat a la Guerra Civil, el refugi antiaeri del Jardí de la Infància, que forma part de la Xarxa d’Espais de Memòria Democràtics. I per una altra extensió, l’Agència Gómez, un establiment de bonic disseny modernista, que havia acollit un arxiu notarial, una oficina de banca i una notaria.

 

TARIFES

Tarifa general: 4,00 €.

Tarifa reduïda: 2,00 €; estudiants, socis del Círculo de Lectores, Carnet Jove, Bus Turístic, col·legiats del Col·legi Oficial de Diplomats en Infermeria de Girona, , usuaris del tiquet M6 de Gironamuseus, titulars del Club Girona Cultura amb targeta cultural general.

Tarifa 2x1: titulars del carnet d'alberguista amb acreditació.

Tarifa gratuïta: menors de 16 anys, jubilats, pensionistes, membres ICOM, estudiants de l'Escola Oficial d'Idiomes de Girona, socis del GEiEG, docents, acompanyants dels grups, i premsa; amb l’acreditació corresponent. També per als discapacitats amb la targeta acreditativa de la discapacitat i un acompanyant, que gaudiran d'entrada gratuïta al museu i a les exposicions temporals. Socis del Club Girona Cultura titulars de la targeta cultural per a ciutadans de Girona i per a ciutadans de Girona de 16 a 25 anys.

Entrada gratuïta al museu el primer diumenge de cada mes per a tot el públic.

Entrada gratuïta a les exposicions temporals per a tot el públic.
 

Museu d'Història de Girona
 • De qui depèn:

  Ajuntament de Girona
  Àrea d'Alcaldia - Servei de Cultura

 • Adreça:

  C. de la Força, 27
  17004 - GIRONA

 • Sala d'exposicions:

  Placeta de l'Institut Vell, 1

 • Sales carbonera i cisterna:

  Pujada de Sant Feliu, 2

 • Refugi antiaeri (extensió del MHG):

  Plaça del General Marvà s/n

 • Agència Gómez (extensió del MHG):

  Carrer Ciutadans, 3.

 • Telèfon:

  972 222 229

 • Fax:

  972 206 989

 • A/e:
 • Web:
Veure en el plànol: