Cultura

Museus

Us proposem descobrir els tresors més preuats de la ciutat a través del patrimoni ric i divers que conserven els sis museus gironins que formen part de GironaMuseus: Arqueologia, art, cinema, història de la ciutat i de la comunitat jueva. Aconseguiu l'entrada conjunta amb un 50% de descompte a partir de la visita al segon museu. Vàlida durant 6 mesos, podeu trobar-la als museus de Girona, a les oficines de turisme i als hotels de la ciutat.

A part, podeu visitar el Museu de la Catedral de Girona que inclou la Nau, el Tresor i el Claustre; en aquest museu hi trobareu, també, el Tapís de la Creació.

Museu del Cinema

El Museu del Cinema de Girona és un dels pocs museus del món on podràs fer un viatge a través de 500 anys d’història de les imatges, veient quins foren els antecedents i orígens del cinema, com a tècnica i com a espectacle visual, i conèixer els inicis del setè art fins a l’arribada de la televisió.

En ell podeu disfrutar de la Col·lecció Tomàs Mallol, que és una de les col·leccions d’aparells cinematogràfics i precinematogràfics més reconegudes a nivell internacional, adquirida per l’Ajuntament de Girona l’any 1994.

El seu principal objectiu ha estat recollir tots els elements que configuren la prehistòria del cinema i els seus primers anys d’existència per a posar-los a l'abast de tothom. Els objectes que podem veure expliquen com es representaven les imatges abans del cinema i quin va ser el procés tècnic que va desembocar en l’invent del cinematògraf el 1895.

Museu del Cinema
 • De qui depèn:

  Ajuntament de Girona
  Àrea d'Alcaldia - Servei de Cultura
  Fundació Museu del Cinema - Col·lecció Tomàs Mallol

 • Adreça:

  C. Sèquia, 1
  17001 - GIRONA

 • Telèfon:

  972 412 777

 • Fax:

  972 413 047

 • A/e:
 • Web:
Veure en el plànol: