Cultura

Centres Culturals

Els centres culturals són espais arquitectònics destinats a manifestacions culturals. Molts cops estan ubicats en edificis històrics i tenen per objectiu promoure la cultura i les arts entre els habitants del municipi. A continuació us mostrem els centres més destacats que hi ha a la ciutat.

La Mercè Girona

La Mercè Girona és un equipament municipal polivalent i pluridisciplinari que gestiona una programació d'activitats culturals i que acull iniciatives diverses.

L'objectiu del centre és dotar la ciutat d'un espai obert a l'activitat cultural en el qual es faciliti el coneixement i es potenciï l'intercanvi entre artistes, intel·lectuals, estudiants i públic en general. Un punt d'acollida per a totes les persones interessades en l'art i les lletres. Un indret que s'ofereix ple d'activitats per a la ment i els sentits.

L'equipament cultural té per marc l'antic convent de la Mercè, un edifici construït al segle XIV que va ser emprat com a hospital militar durant el segle XIX i part del XX. De l'antiga arquitectura, l'edifici en conserva l'estructura de planta quadrada, articulada entorn del claustre, i l'església annexa amb campanar, en la qual es concentren els elements arquitectònics més representatius. Des de l'any 1984, l'espai és un centre cultural pluridisciplinari amb una oferta regular en els àmbits escènics, humanístics i artístics.

Al centre s'hi troba l'Escola Municipal d'Art (EMA) on es treballa sobre El projecte educatiu s'estructura en tres línies de treball: Tallers artístics, monogràfics i emaXics, que es complementen amb la programació de diverses exposicions durant el curs. L'objectiu de l’escola és dotar la ciutat d'un espai obert a l'activitat cultural en el qual es faciliti l’aprenentatge de l’art i, alhora, un punt de trobada per a totes les persones interessades en l'art.

També s'hi troba l'Escola Municipal d'Humanitats (EMHU) que és un programa cultural de l'Ajuntament de Girona que acosta la cultura a la ciutadania amb propostes vinculades les humanitats en general. Un espai per al públic, els creadors i els intel·lectuals en què s'ofereix reflexió i coneixement per créixer com a persones. L’EMHU programa cicles de conferències i és responsable de l’Aula d’Escriptura i el MOT. Festival de Literatura Girona-Olot. 

El centre acull també les propostes i programacions d'altres agents culturals, com ara festivals independents, assaigs, concerts, jornades, cursos, reunions, presentacions, exposicions, etc.

La Mercè Girona
 • De qui depèn:

  Àrea de Cultura

 • Adreça:

  Pujada de la Mercè, 12
  17004 - GIRONA

 • Telèfon:

  972 223 305

 • A/e:
 • Web:
 • Horaris:

  OBERTURA DEL CENTRE:
  De dilluns a divendres
  de 9 a 14 h i de 16 a 21 h
  Agost tancat.

  EXPOSICIONS:
  De dilluns a divendres 
  de 9.30 a 13.30 h i de 16.30 a 20.30 h

  Secretaria EMA i EMHU:
  Matí: de dilluns a divendres de 9 a 14 h
  Tarda: dimarts i dijous de 16 a 19 h
  Del 25 de juny al 31 de juliol, matins de 9 a 14 h

Veure en el plànol: