Comerç i consum

Fires i mercats

Imatge de les fires i mercats al carrer

Girona acull al llarg de l'any una gran varietat de fires i mercats al carrer, activitats que esdevenen un atractiu més per a molts dels seus visitants, i que la converteixen en una ciutat activa i plena de vida.

Hi ha moltes fires i mercats durant l'any. Consulteu les dates i hores d'activitat i reserveu un espai de la vostra estada per gaudir de les compres més romàntiques de la ciutat.

Mercat del Lleó

Mercat d'abastaments

El Mercat Municipal d'Abastaments és el centre de distribució de producte fresc de la ciutat: carn, peix, fruites i verdures, queviures... El mercat, que es troba situat a la plaça Francesc Calvet i Rubalcaba, popularment coneguda com la plaça del Lleó, destaca per l'excel·lent qualitat dels seus productes i el tracte personal i quotidià al client.

El seu horari és de dilluns a divendres de 7 a 15 h.
Divendres tarda de 17 a 20.30 h
Dissabtes i vigílies de festius de 7 a 15 h

Té una superfície de planta de 1.712 m² distribuïts, quasi a parts iguals, entre parades i passadissos i amb un lineal de venda de quasi mig quilòmetre. Hi ha 60 punts de venda: 11 carnisseries-cansaladeries-xarcuteries, 10 de fruites i verdures, 9 de peix i marisc, 7 d'aviram i cacera, 5 de plats cuinats, 3 de pesca salada i 15 d'altres activitats.

A l'exterior, encerclant l'edifici, hi ha diversitat de parades amb productes de pagès i venedors d'articles no alimentaris. 

Actualment no hi ha cap parada en traspàs.

Història

Catàleg mercat del lleóA l'edat mitjana ja se celebrava a Girona un mercat setmanal, on s'oferien productes del camp i s'intercanviaven mercaderies. La seva localització va donar origen al raval, espai fora muralla que més tard s'integrà a la ciutat i creà el barri del Mercadal. Des del segle XVIII, a la plaça de les Cols, avui rambla de la Llibertat, se celebrava diàriament el mercat de queviures, on carnissers, peixaters i pagesos col·locaven les seves parades sota la vigilància i control del mostassà. Amb el creixement de la ciutat, la plaça de les Cols començà a fer-se petita.

El 3 de novembre de 1944 es va inaugurar oficialment el nou edifici del Mercat Municipal d'Abastaments. Els llocs de venda foren adjudicats sota concessió municipal a comerciants de diferents especialitats de producte fresc.

Principals actuacions de millora

A l'any 1982 es van remodelar la totalitat de parades interiors, al 1993 es canviar la coberta, cambres frigorífiques, portes automàtiques, pintura, finestrals i conjunt de serveis i subministres. Al 1997 es va substituir la pavimentació interna. A l'any 2002 es va climatitzar. Al 2008 s'han iniciat les obres de millora del moll de càrrega i entorn.

Productes que podeu trobar al mercat

Al mercat hi podeu trobar la millor oferta gironina de productes frescos i de proximitat, molts dels quals serveixen per elaborar les receptes tradicionals del territori:

 Poma de Girona

 Pera

 Vedella

 Pollastre 

 Porc

 Botifarra dolça

 Botifarres 

 Ànec

 Cargols

 Bolets 

 Embotits artesans 

 Dolços

 Salsafins 

 Bacallà

 
Mercat del Lleó
 • Adreça:

  Pl. Calvet i Rubalcaba, 15
  17002 - GIRONA

 • Telèfon:

  972 201 163

 • A/e:
 • Web:
 • Horari:

  De dilluns a divendres de 7 a 15 h
  Divendres tarda de 17 a 20.30 h
  Dissabtes i vigílies de festius de 7 a 15 h

 • Línies de bus:

  L1, L6 i L11 (L2, L5 i L7 a 5 minuts)
  Aparcaments propers al mercat

Veure en el plànol:
Associació de comerciants de la plaça del Mercat de Girona
 • Adreça:

  Pl. Calvet i Rubalcaba, 15
  17002 - GIRONA

 • Telèfon:

  972 201 163 (mercat)
  658 785 091 (president)

 • A/e:
 • Web:
 • President:

  Joan Gironell Gabarrón
  Parada número 118-121

 • Horari:

  De dilluns a dissabtes de 8 a 14 h

Veure en el plànol: