Logotip del Consell Municipal de Solidaritat i cooperació

El Consell Municipal de Solidaritat i Cooperació de Girona és un òrgan de participació ciutadana que té com a objectiu principal facilitar, promoure i donar suport a les actuacions i els projectes relacionats directament o indirecta amb la cooperació i la solidaritat internacional, així com estendre aquests valors entre la ciutadania de Girona.

A partir d'aquest objectiu orienta el seu funcionament a:

 1. Establir els criteris i les prioritats que han de regir els plans d´actuació que en matèria de cooperació realitzi l'Ajuntament de Girona.
 2. Analitzar i establir les condicions, els tràmits administratius, les convocatòries públiques i les adjudicacions de fons de cooperació, per tal de garantir-ne la transparència i la qualitat.
 3. Avaluar aquelles iniciatives i projectes en matèria de cooperació que sol·licitin el suport institucional per al seu desenvolupament.
 4. Proposar i impulsar iniciatives i campanyes d´informació i de sensibilització de la població que es considerin prioritàries en matèria de cooperació internacional.
 5. Coordinar accions de caire ciutadà en col·laboració amb altres institucions, entitats i/o col·lectius a fi d'optimitzar els recursos humans, pressupostaris i materials i assolir el màxim ressò.
 6. Col·laborar amb el Fons Català de Cooperació al Desenvolupament en l'aplicació de recursos per a projectes i comptar amb el seu assessorament en l'avaluació i el seguiment de determinades iniciatives.

Qui en forma part?

El consell està integrat per representants municipals i per les ONG locals. Així, en la seva configuració es garanteix la presència dels diferents grups polítics que conformen el consistori municipal i del teixit associatiu de la ciutat amb representants de la Coordinadora d’ONG Solidàries de les Comarques Gironines.

Actes del consell

Notícies

Taula rodona: Refugiats, per què?
17/03/2017  |  Dilluns 20 de març a les 18.30 a la Biblioteca Carles Rahola
El Consell Municipal de Solidaritat i Cooperació de Girona se suma a la campanya Casa Nostra Casa Vostra
15/02/2017  |  La ciutat de Girona al llarg dels anys ha demostrat el seu compromís amb les persones refugiades i el seu treball de suport.
Servei de Solidaritat i Cooperació
 • Àrea de què depèn:

  Àrea de Sostenibilitat, Medi Ambient, Participació, Seguretat i Cooperació
  Regidoria delegada de Cooperació

 • Adreça:

  ESPAI DE SOLIDARITAT
  c. Mestre Francesc Civil, 3
  17005 - GIRONA

 • Telèfon:

  972 010 250

 • A/e:
 • Web:
Veure en el plànol:

Subvencions per a projectes de cooperació al desenvolupament en els municipis agermanats de la ciutat de Girona

Termini de presentació de sol·licituds: 30 de maig de 2019

És objecte d’aquesta convocatòria l’atorgament de subvencions destinades a projectes en matèria de cooperació al desenvolupament en els municipis agermanats de la ciutat de Girona, i adreçades a entitats sense afany de lucre de la ciutat de Girona.

Més informació