Cultura

Centres Culturals

Els centres culturals són espais arquitectònics destinats a manifestacions culturals. Molts cops estan ubicats en edificis històrics i tenen per objectiu promoure la cultura i les arts entre els habitants del municipi. A continuació us mostrem els centres més destacats que hi ha a la ciutat.

Escola Municipal d'Art (EMA)

L'Escola Municipal d'Art, que es troba ubicada al Centre Cultural La Mercè, acull propostes de formació, creació i exposició. La proposta de formació abarca tècniques expressives clàssiques com el dibuix, la ceràmica, l'escultura o la pintura i formes més tecnològiques com el net art, el vídeo digital o la fotografia.

L'escola és, a més, un espai de creació amb la cessió de talles per a projectes o la realització de projectes de creació en tapís, ceràmica, o gravat.

L'EMA també desenvolupa una programació d'exposicions que a més de mostrar les propostes de creació de professors i alumnes, ofereix altres propostes artístiques de qualitat de forma regular.

Al web de l'EMA hi podreu trobar informació acadèmica, tots els detalls dels cursos i tallers que s'hi imparteixen i la matriculació en línia.

Taller de gravat i serigrafia

Imatge del taller de gravat

El taller de gravat està situat al primer pis. Està equipat amb la infraestructura necessària per a la pràctica del gravat i de la serigrafia: Tòrcul Rives de 110 cm de llum, caixa de resines, maquina de serigrafia amb motor de buit de 100 x 80cm, ordinador, llum groga i ultraviolada per fotogravat, caixa de buit per fotogravat i pica-Cubeta de pvc per gravat-fotografia.

Taller de ceràmica

Imatge del taller de ceràmica

Equipat amb la infraestructura necessària per a la pràctica de la ceràmica, disposa de taules, 6 torns, forns d'alta i baixa temperatura, forn de proves, així com un laboratori amb òxids, esmalts, materials per composició d'esmalts, colorants industrials, etc.

Taller d'escultura

Imatge del taller d´escultura

El taller d'escultura està situat al primer pis. Equipat amb la infraestructura necessària per a la pràctica de l'escultura, disposa de taules i forn.

Taller de pintura

Imatge del taller de pintura

El taller de pintura s'ubica a la segona planta de l'edifici en un espai de treball ampli i lluminós que afavoreix el treball creatiu. Disposa d'un ordinador amb lector/gravador de DVD amb altaveus, un projector Hitachi CF-RX60 i pantalla de projecció mural. L'equipament es complementa amb 15 cavallets professionals, 13 taules de treball i diversos panells de fusta de mides variables (2x1 m i 1,2x0,7 m). També compta amb espai per emmagatzemar els utensilis de treball, 7 mòduls de prestatgeria metàl·lica de 2,5x1 m i dos mòduls de fusta per guardar paper.

Taller de dibuix

Imatge del taller de dibuix

Taller de dibuix artístic per aprendre les tècniques bàsiques de les diferents modalitats de pintura clàssica: aquarel·la, pintura acrílica, pintura a l’oli. Es tracta l’estudi de temes com ara el bodegó, el paisatge, la perspectiva, el cos humà...

Taller de tapís

Taller de tapís de l'EMA

El taller és continuador de l’Escola Catalana de Tapís quant a la metodologia i també pel que fa a la utilització dels telers amb què es van confeccionar els tapissos de Miró, Picasso, Lurçat, Grau Garriga, i altres. S’hi desenvolupen tres nivells d’aprenentatge i perfeccionament. Paral·lelament, l’alumnat es forma en el disseny tèxtil, el color i la història de l’art del teixit. L’alumnat podrà quedar-se en propietat les peces elaborades si fa efectiva una taxa.

Taller de fotografia

El taller de Fotografia 1 vol ser una introducció completa a l’ús de la càmera fotogràfica, amb la voluntat d’aproximar l’alumne al llenguatge fotogràfic. El taller es desenvoluparà a partir de treballs proposats pel professor orientats a conèixer les possibilitats tècniques de la fotografia.

El taller de Fotografia 2 és la continuació natural del curs de fotografia I. El taller es desenvoluparà a partir de diferents treballs proposats pel professor orientats a desenvolupar un llenguatge propi en el medi fotogràfic. El curs està pensat per fotografiar allò que realment volem explicar amb les nostres fotografies. També s’ha de pensar en la presentació final de la imatge (enquadrar, compondre de manera professional).

Aula digital

Imatge del taller digital

Equipada amb 12 ordinadors connectats a Internet, escàner i impressora làser en color, càmera digital, gravadora de CD i DVD, programari per a treball multimèdia. S'ofereix l'equipament i el suport d'un professor per a la realització de projectes bàsics multimèdia, en horari a convenir.

Escola Municipal d'Art (EMA)
 • De qui depèn:

  Ajuntament de Girona
  Àrea d'Alcaldia - Servei de Cultura

 • Adreça:

  CENTRE CULTURAL LA MERCÈ
  Pujada de la Mercè, 12
  17004 - GIRONA

 • Telèfon:

  972 223 305

 • A/e:
 • Web:
Veure en el plànol: