Àrea de Cultura

Presentació

La Cultura és un dels principals actius i referents de la ciutat de Girona, i un instrument fonamental en l’exercici de la seva capitalitat. L’Àrea de Cultura, amb una estructura de personal de més de 100 persones i 21 equipaments, coordina i gestiona l’acció cultural municipal. A través de diferents programes i serveis, aquesta acció abasta els tres estadis de la cadena de valor cultural: la creació/producció, la formació i la difusió/exhibició. 

Fomentar la creació, el pensament i el debat, donar suport a les iniciatives culturals de la ciutadania, proposar una oferta de qualitat, impulsar el treball coordinat amb el conjunt d’agents culturals de l’entorn i garantir l’accés universal a la cultura, són els cinc eixos bàsics sobre els que s’estructura l’acció de l’Àrea.

Una mitjana anual de prop de 4.000 activitats programades i més d'1.200.000 d'usos (dades 2017) ens ofereix una imatge diàfana de la dimensió i dinamisme de l’acció cultural municipal. La satisfacció de la ciutadania i un retorn social proporcionat ens informarà sobre la consecució dels objectius de l’Àrea. 

Responsable polític


Carles Ribes - CIUSr. Carles Ribas i Gironès
6è Tinent d'alcaldia de l'Àrea de Cultura

  e-mail - 972 419 402 
Twitter
 

Notícies

L'Ajuntament de Girona, la Fundació Metalquimia i Claudefaula impulsen una escola de música pionera per promoure la formació en instruments de cobla
18/06/2018  |  El projecte té com a objectiu difondre l'estudi dels instruments tradicionals catalans, donar continuïtat al repertori creat per a aquest instruments i acostar la cobla a l'alumnat més jove.
El Museu d'Història de Girona acull la segona jornada del cicle formatiu sobre museus i gènere de Catalunya
18/06/2018  |  L'activitat, que tracta avui sobre les exposicions, s'engloba dins els actes i jornades de recerca i gènere endegats per la Xarxa de Museus d'Història i Monuments.
L'Escènit omplirà de circ de primer nivell els carrers de Girona durant el mes de juliol
18/06/2018  |  La proposta d'arts escèniques d'estiu del Teatre Municipal ha programat vuit espectacles a la plaça del Pallol i al parc de la Devesa.
L'Ajuntament de Girona obre la convocatòria de subvencions per a les biblioteques escolars per al curs 2018-2019
15/06/2018  |  Els centres interessats tenen temps fins al 5 de juliol per presentar la seva sol·licitud.
S'aprova definitivament el projecte de rehabilitació de l'edifici del Cinema Modern
15/06/2018  |  En els propers dies s'iniciaran els tràmits per a la licitació i la contractació de les obres.

Girona Cultura

Àrea de Cultura
 • Àrea de què depèn:

  Àrea de Cultura

 • Adreça:

  Plaça del Vi, 1, 2a planta (altell) 
  17004 - GIRONA

 • Telèfon:

   972 419 009

 • A/e:
 • Web:
 • Horari:

  De dilluns a divendres de 8.30 a 15 h

Veure en el plànol:
Subscripció als Butlletins electrònics de l'Ajuntament de Girona