Servei de Cultura

Presentació

La cultura és un dels principals actius i referents de la ciutat de Girona, i un instrument fonamental en l’exercici de la seva capitalitat. El servei de Cultura, amb una estructura de personal de més de 100 persones i 21 equipaments, coordina i gestiona l’acció cultural municipal. A través de diferents programes i serveis, aquesta acció abasta els tres estadis de la cadena de valor cultural: la creació/producció, la formació i la difusió/exhibició. 

Fomentar la creació, el pensament i el debat, donar suport a les iniciatives culturals de la ciutadania, proposar una oferta de qualitat, impulsar el treball coordinat amb el conjunt d’agents culturals de l’entorn i garantir l’accés universal a la cultura, són els cinc eixos bàsics sobre els que s’estructura l’acció del servei.

Una mitjana anual de prop de 4.000 activitats programades i més d'1.200.000 d'usos (dades 2017) ens ofereix una imatge diàfana de la dimensió i dinamisme de l’acció cultural municipal. La satisfacció de la ciutadania i un retorn social proporcionat ens informarà sobre la consecució dels objectius del servei. 

Notícies

El projecte "Rius de llibres" distribueix 19.000 llibres durant el seu primer any de funcionament
08/08/2019  |  La iniciativa pretén apropar la lectura a llocs d'afluència ciutadana de la ciutat i ja compta amb cinc punts de distribució d'exemplars.
Les obres de rehabilitació de l'antic Cinema Modern avancen a bon ritme
07/08/2019  |  Avui s'han desmuntat les encavallades, les estructures que sustentaven el sostre de l'edifici.
Calendari laboral i Festes locals 2020 a la ciutat de Girona
07/08/2019  |  El Ple del dia 22 de juliol de 2019 va aprovar les festes locals per a l'any que ve que seran el dilluns 1 de juny i dijous 29 d'octubre de 2020.
L'Ajuntament de Girona dóna a conèixer noves fotografies de personalitats com Salvador Dalí, Josep Pla o Montserrat Caballé
05/08/2019  |  Les imatges formen part d'un conjunt de 18.000 peces que el Centre de Recerca i Difusió de la Imatge (CRDI) ha publicat a partir de la digitalització progressiva de l'arxiu Narcís Sans.
Les Biblioteques de Girona milloren el servei de préstec amb tecnologia d'identificació per radiofreqüència
02/08/2019  |  Quatre de les cinc biblioteques de la ciutat compten ja amb aquest sistema de control i els equipaments han adquirit també dues màquines d'autopréstec.

Girona Cultura

Girona Cultura
Servei de Cultura
Veure en el plànol:

PECT ICC. Indústries Culturals i Creatives