Aula

Més activitats literàries

CARLES FAGES DE CLILMENT: VIGÈNCIA I INFLUÈNCIA
Taula rodona
Dimecres 26 de setembre, a les 19 h

En aquesta taula rodona, que s'emmarca en la commemoració de l'Any Fages de Climent, es plantejarà la influència que ha tingut Carles Fages de Climent (1902-1968) en l'obra d'alguns escriptors actuals partint de les seves pròpies experiències en tant que creadors i lectors.

Hi participen: M. Mercè Cuartiella, Sebastià Roig, Gabriel Ventura.
Ho modera: Mariàngela Vilallonga
Ho organitza: Càtedra de Patrimoni Literari Maria Àngels Anglada - Carles Fages de Climent i Escola Municipal d’Humanitats

"LA LLENGUA DE L'ESCRIPTOR", SOBRE POMPEU FABRA
Acte obertura de curs Aula d’escriptura
Dijous 4 d'octubre, a les 19 h

A càrrec de l’escriptor Ramon Solsona
Conferència inaugural del nou curs de l’Aula d’escriptura en el marc de la commemoració oficial d’homenatge a Pompeu Fabra a Girona.

Ho organitza: Aula d’escriptura
Amb la col·laboració de: Direcció General de Política Lingüística del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya i Consorci per a la Normalització Lingüística
Entrada lliure

NOVEL·LES AUDIOVISUALS. LITERATURA I FICCIÓ TELEVISIVA
Cicle de conferències
A càrrec de Jordi Dorca
Els dimecres, 10, 17 i 24 d’octubre, a les 19 h

Cicle de conferències per analitzar la relació entre la literatura i la ficció seriada partint de la idea que podem considerar les sèries televisives, sense por d'equivocar-nos, una evolució audiovisual del que van ser les novel·les de fulletó de finals del segle XIX.

PROGRAMA:
10 d’octubre
De la novel·la de fulletó a Netflix

17 d’octubre
El regnat del guionista. Escriure amb càmeres cares

24 d’octubre
Les sèries televisives, terreny perfecte per l'adaptació audiovisual de novel·les
Inscripció gratuïta. Places limitades.

II JORNADA-COL·LOQUI MIQUEL MARTÍ I POL DE LITERATURA I EDUCACIÓ. POESIA PER A INFANTIL I PRIMÀRIA JornadesDies 23 i 24 de novembre

Sota el lema «Literatura i Educació», la II Jornada-Col•loqui Miquel Martí i Pol pretén donar eines i recursos a professionals i a estudiants en l’àmbit de la literatura, la cultura i l’educació perquè puguin aplicar-los dins i fora dels centres escolars. Entenent el paraigües del poeta nacional Miquel Martí i Pol com un referent, alhora que també motiu d’estudi, aquesta II Jornada-Col·loqui presentarà un programa que té la «poesia per a infantil i primària» com a tema central.

Ho organitza: Fundació Miquel Martí i Pol, Associació d'Amics Miquel Martí i Pol, Càtedra Joan Vinyoli de poesia contemporània de la Universitat de Girona, Departament de Filologia i Didàctica de la llengua i la literatura de la Universitat de Vic.
Amb la col·laboració de: Escola Municipal d’Humanitats
Amb el suport de: Diputació de Girona