Aula

 

  

Professors

 • Margarida Casacuberta Rocarols (Olot, 1964) és doctora en filologia i professora universitària, especialista en literatura catalana contemporània. Ha publicat llibres com Els nom de Rusiñol, i ha traduït al català obres d’Émile Zola i Georges Pérec.
 • Roger Costa-Pau (Barcelona, 1966). Poeta, crític literari i editor. Com a poeta, ha publicat Perquè res no ha estat maleït, En el llarg fendir en la nit, I ser d’on no sóc, I en qui, l’ofec? (Premi de Poesia Joan Teixidor) i Cavada pell.
 • Mercè Cuartiella (Barcelona, 1964) és llicenciada en filologia i treballa en el sector editorial. Té publicades peces teatrals i de narrativa com Germans, gairebé bessons (Premi Llibreter 2012), L’afer marsellès o Gent que tu coneixes (Premi Mercè Rodoreda 2014).
 • Marc Crehuet (Santander, 1978). Creador, guionista i director de sèries com Greenpower (XTVL, 2009) o Pop ràpid (TVC, 2011-2012). Guió i direcció de curts com Señoras, el corto (2010), Aniversario (2012), Político Incorrecto (Torres y Reyes, TVE, 2013) o Filtros (Alaska y Coronas, TVE, 2014). En teatre és autor i director de Connexions (SAT, 2009) i El rei borni (SALAFlyHard, Teatro Lara, BARTS, Sala Mirador-2013) i coautor i director de Magical History Club (Minoria Absoluta pel Teatre Coliseum, 2014).
 • M. Rosa Font Massot (Sant Pere Pescador, 1957) és llicenciada en filologia i autora de set reculls de poemes (Un lloc a l’ombra va obtenir el premi Carles Riba). És especialista en Josep M. de Sagarra i Josep Carner.
 • Víctor García Tur (Barcelona, 1981) és dissenyador gràfic i escriptor. Ha obtingut el premi Documenta amb un recull de contes, Twistanschauung, i el premi de novel•la Marian Vayreda amb Els ocells. www.garciatur.com
 • Lluís Lucero Comas (Girona, 1967) és llicenciat en Filologia Catalana i en Filologia Clàssica. S’ha relacionat amb la poesia des de tots els angles: com a autor, traductor, rapsoda, crític i director literari. Ha publicat La lenta digestió de les crisàlides.
 • Joaquim Noguero és professor de la facultat de Comunicació Blanquerna i de l'Institut del Teatre, i publica regularment crítiques a La Vanguardia. Ha adaptat novel·les com Los hijos del capitán Grant, de Jules Verne.
 • Lluís Muntada Vendrell (Girona, 1964) és escriptor, professor universitari, crític i director literari. Ha publicat els llibres de contes Espirals (1989) i Canvi d’agulles (2003), i la novel·la L’elegància del número zero (2010).
 • Esteve Miralles (Masquefa, 1964) és escriptor i traductor. Ha publicat els poemes de Com si tinguessis temps (2014), la novel·la Núvols com (2001) i el dietari Retrobar l'ànima (2013). Com a professor, s'interessa per la narratologia i la llengua literària.
 • Joaquim Noguero (Manresa, 1964) és periodista cultural, especialitzat en autors com Georges Simenon, Lewis Carrol, Víctor Mora i Andrea Camilleri. Ha adaptat novel•les com Los hijos del capitán Grant, de Jules Verne.
 • Vicenç Pagès Jordà (Figueres, 1963) és escriptor, professor i crític literari. Ha publicat uan dotzena de llibres que inclouen assaig (Un tramvia anomenat text) i ficció (Els jugadors de whist, El poeta i altres contes). Amb la seva última novel·la, Dies de frontera, ha guanyat el Premi Sant Jordi 2013. La Generalitat de Catalunya li ha atorgat el Premi Nacional de Cultura 2014.
 • Xavier Pla i Barbero (Girona, 1966) és doctor en Lletres per la Sorbona i professor de literatura contemporània a la Universitat de Girona. Especialista en Josep Pla, ha escrit sobre Georges Simenon i ha editat llibres d’Eugeni Xammar i Eugeni d’Ors.
 • Jordi Prat i Coll (Girona, 1975). Llicenciat en Comunicació audiovisual per la UPF i en Direcció escènica i dramatúrgia per l'IT. És dramaturg: C/Hospital amb St. Jeroni (Edicions 62), De quan somiava; traductor: LLuny, Una còpia de Caryl Churchill (Arola); i director: ha estrenat al Teatre Lliure, a la Sala Beckett, a la Sala La Planeta o al Teatre Nacional de Catalunya.
 • Josep Pujol i Coll (Vilobí d'Onyar, 1964) és llicenciat en Història de l'Art i professor universitari. Ha publicat llibres de narracions (Cal·ligrafia, Tres tríptics, Fruita del temps), relat breu (L'estratègia del cucut) i una novel·la (Els tatuatges), amb els quals ha obtingut premis com el Just M. Casero o l'Andròmina de novel·la.
 • Adrià Pujol Cruells (Begur, 1974) és antropòleg i escriptor. Ha publicat, entre d’altres, Escafarlata d’Empordà (2011), Alteracions (2013) i Picadura de Barcelona (2014). També ha traduït obres de Georges Perec, Louis Calaferte i Claude Lévi-Strauss.
 • Sebastià Roig (Figueres, 1965) és escriptor i periodista. Ha publicat novel·la (El cogombre sideral), assaig (El futur dels nostres avis) i obres de divulgació (Dalí. El triangle de l’Empordà).
 • Joan Solana i Figueras (Banyoles, 1951) és llicenciat en filologia i diplomat en direcció cinematogràfica. Ha publicat assaig, novel·la i contes. En l’àmbit teatral i cinematogràfic, ha estat actor, dramaturg, guionista i director.
 • Eva Vázquez Ramió (Girona, 1968) és llicenciada en història de l'art i periodista. Ha treballat en mitjans de comunicació com a correctora lingüística i com a redactora i articulista, i ha comissariat exposicions d’art i història.
 • Pere Vilà Barceló és guionista i director de cinema. Ha rodat més d’una vintena de curtmetratges i cinc llargmetratges: Pas a nivell, La Lapidation de Saint Étienne (premi FIPRESCI), La fossa, L’artèria invisible i El vent és això. En l’àmbit teatral va realitzar el guió de Cotrone i recentment ha escrit i dirigit Estimat Picasso.