Aula

Després de quatre cursos de formació, l’Aula compta amb un nombre d’exalumnes important per al qual es programen activitats formatives de seguiment exclusives per a ells:
 

MONOGRÀFICS
 

I ara què? seminari sobre el món de l'edició

Monogràfic sobre el panorama editorial català i les eines que calen perquè un original arribi a mans de l'editor i, amb sort, es publiqui.

A càrrec de l'editor Jordi Cornudella
Calendari: 18 I 25 de novembre
Horari: de 18 a 20 h
Preu d'inscripció: 15 € (sense descomptes)

Literatura breu

Escriure bé no vol dir escriure llarg. Presentem dos cursets d'iniciació a la literatura intensa a càrrec de persones que n'han escrit de memorable. Microrelat, conduït per Damià Bardera (Viladamat, 1982), autor de mitja dotzena de reculls de narracions breus, i Haikus, conduït per J.N. Santaeulàlia (Banyoles, 1955), autor i traductor d'haikus del japonès al català.

Dos monogràfics sobre literatura breu, un en poesia i un en prosa, per treballar les eines de condensació literària que requereixen aquestes creacions.

TALLER DE MICRORELATS
A càrrec de l’escriptor Damià Bardera
Els dimecres 22 i 29 de gener i 5 de febrer, de 18 a 20 h.
Preu d’inscripció: Preu d’inscripció: 40 € (sense descomptes)

TALLER DE HAIKUS
A càrrec de l’escriptor Josep Navarro Santaeulàlia
Els dilluns 27 de gener, 3 i 10 de febrer, de 18 a 20 h.
Preu d’inscripció: 40 € (sense descomptes) 
 

Lectura en veu alta

Monogràfic - Juliol 2020
Dates i professor per confirmar.
 

ACTIVITATS PER EXALUMNES
 

Sessió d'espais per a trobades regulars sense professor

El centre posa a disposició dels exalumnes les sales de treball del Centre Cultural La Mercè de forma gratuïta per tal que es trobin i comentin els seus textos. Per utilitzar aquest servei és necessari que hi hagi un interlocutor del grup que faci la petició per correu electrònic especificant el nombre de persones i el calendari de trobades, que caldrà adequar a la disponibilitat dels espais.
 

Taller de seguiment

Grup de treball autònom pensat que a exalumnes de l’Aula d’escriptura amb ganes de continuar tenint una pauta per escriure. Els grups s’autogestionen a partir d’un calendari establert i es troben al Centre Cultural la Mercè una vegada al mes. Els inscrits escriuen de forma regular a partir de temes que es pacten al grup i els textos es llegeixen i comenten de forma compartida.

El curs té vuit sessions, en tres de les quals es compta amb l’assessorament d’una escriptora-professora que haurà llegit els textos i els comentarà amb el grup.

Professora: Mercè Cuartiella

GRUP 1
Els dimecres a les 17 h
Calendari: els dimecres 9 d’octubre, 6 de novembre, 18 de desembre de 2019 i 15 de gener, 12 de febrer, 11 de març, 15 d’abril i 13 de maig de 2020
Sessions amb tutoria (a càrrec de la professora Mercè Cuartiella): 6 de novembre, el 12 de febrer i el 13 de maig

GRUP 2
Els dilluns a les 18 h
Calendari: els dilluns 7 d’octubre, 4 de novembre, 16 de desembre, 13 de gener, 10 de febrer, 9 de març, 20 d’abril i 11 de maig
Sessions amb tutoria (a càrrec de la professora Mercè Cuartiella): 4 de novembre, 10 de febrer i 20 d’abril