La

Educació digital

 

 

Enllaços d'interès

La gran decisió de Digipato
Conte infantil il·lustrat per promoure la reflexió abans de penjar qualsevol cosa a Internet, adreçat a educació infantil i primer cicle de primària. 

Guia educativa sobre privacitat i protecció de dades 
Guia didàctica per sensibilitzar sobre la privacitat i la necessitat de protegir les dades personals en el món de les xarxes socials, Internet i les telecomunicacions, adreçat a educació secundària. 

Let's fight it together (Combatem-ho junts) 
Pel·lícula sobre el ciberassetjament entre adolescents. Mostra les formes en què es pot donar, qui hi està implicat, com afecta persones diferents i quina resposta requereix. 

The web we want 
Manual amb activitats per fer reflexionar i informar els joves sobre diferents aspectes de la seva presència a Internet: els seus drets i deures, les formes d'actuar, la identitat digital, la preservació de la privacitat, els drets d'autoria, etc. 

Internet segura 
Recursos XTEC per a l’aula, adreçat al professorat. 

Menors, Internet i Tecnologies 
Créixer i conviure en un món digital. Proposta per al debat i la reflexió al voltant de l’ús responsable de les tecnologies; adreçada a l’alumnat (2n i 3r ESO), professorat i famílies. Inscripció fins al 20 de gener.

Assejament a tan sols un clic
La tecnologia ha donat ales al bullying i les intimidacions ja no es fan només a l’escola sinó que s’amplifiquen al món virtual.

Sweetie la nena virtual
Sweetie la nena virtual creada per caçar abusadors de nens.

Hàbits cibersaludables
Igual que intentem seguir un estil de vida sana, amb una alimentació equilibrada i practicar esport de manera moderada, quan parlem d’Internet també hauríem de tenir uns hàbits cibersaludables.

Guia per l’ús segur de les xarxes socials
Aquesta guia és de la Fundació Centre de Seguretat de la Informació de Catalunya. Amb l’objectiu de proporcionar unes bones pràctiques i uns coneixements mínims en seguretat de la informació, el CESICAT ofereix com a servei preventiu un conjunt de guies de seguretat adreçades a ciutadans, empreses, administracions públiques i universitats.