Recursos educatius 2019-2020

El programa de Recursos Educatius, gestionat pel servei municipal La Caseta-Serveis Educatius, és una concreció de la voluntat de la ciutat de Girona com a Ciutat Educadora i, per tant, en la idea de la corresponsabilitat social en l'Educació. La ciutat és una font d'educació per ella mateixa, filosofia que segueix la Carta de Ciutats Educadores.

 

Itinerari – Explorant la Creativitat

Referència300 (codi 1009)
Nivell
  • Primària (cicle mitjà)
Temàtica
  • Innovació i creativitat

La Creativitat permet que les persones siguin capaces d’adaptar-se a un entorn altament canviant, cercant solucions originals a problemes quotidians o, fins i tot, als reptes més extraordinaris. Cada vegada més experts, la situen com a element essencial en la nova educació perquè educar-la significa orientar per al canvi, formar a persones crítiques i amb iniciativa. La Creativitat forma part del nostre ADN, és un potencial que habita en nosaltres però, que en molts casos, es manté adormit i cal despertar-lo. L’objectiu d’aquest itinerari educatiu és introduir a l’alumat al món de la creativitat per tal d’activar el seu potencial creatiu i contribuir a apoderar-lo creant una base sòlida per a una emprenedoria d’èxit en qualsevol camp o temàtica. La metodologia es realitza a través d’uns tallers que es duen a terme seguint les aventures d’en Tivo Creatiu, un nen que té un superpoder: la seva imaginació. Aquest personatge planteja diverses activitats i, en realitzar-les, l’alumnat coneix i practica les 3 etapes claus de tot procés creatiu: anàlisi del repte, generació d’idees i valoració i selecció de la proposta. Existeix més d’una modalitat de participació: la presencial i la guiada. Per a la realització d'aquesta activitat es disposa de material complementari: presentació a l’aula, llibre de lectura, material didàctic i guia per al professorat.

Amb aquesta activitat es volen treballar els valors de creativitat i empatia.

Objectius

  • Fomentar la creativitat i la innovació a l'aula.

A qui s'adreça: 3r curs d'educació primària

Calendari: Durant el curs escolar.

Durada aproximada: De 18 a 36 hores

Nombre d'alumnes per grup: Grup cooperatiu (3-6 alumnes) o classe

Lloc: A l'aula

Preu: 10€/alumne + IVA a la modalitat d'activitat guiada i a convenir en la participació presencial.

Inscripcions: Cal inscriure's amb unes setmanes d'antelació sobre la data prevista per a la realització de l'activitat a www.fundaciocreativacio.org. Tel. 972 245 000

Més informació: Fundació per a la Creativació. www.fundaciocreativacio.org

Disponibilitat
SetOctNovDesGenFebrMarçAbrMaigJunyJulAg

Ho organitza: Fundació per a la Creativació. Col·labora l'Ajuntament de Girona