Recursos educatius 2019-2020

El programa de Recursos Educatius, gestionat pel servei municipal La Caseta-Serveis Educatius, és una concreció de la voluntat de la ciutat de Girona com a Ciutat Educadora i, per tant, en la idea de la corresponsabilitat social en l'Educació. La ciutat és una font d'educació per ella mateixa, filosofia que segueix la Carta de Ciutats Educadores.

 

Itinerari – Descobrint els Talents

Referència301 (codi 1010)
Nivell
  • Primària (cicle mitjà)
Temàtica
  • Innovació i creativitat

En la nova educació és primordial fomentar les capacitats creatives i potenciar els talents de nens i nenes. Ser conscients del què ens agrada i del què sabem fer és la clau de la motivació i de l’èxit. La finalitat d’aquest itinerari és consolidar l’aprenentatge del procés creatiu per tal de  desenvolupar les habilitats pròpies d’una generació preparada pel canvi i per les noves idees. A través d’aquest procés també es contribueix a fer que tothom assoleixi la seva realització personal. A partir de la Teoria de les Intel·ligències Múltiples, l’alumnat podrà descobrir i desenvolupar el seu potencial que sovint resulta desconegut. Posar en pràctica els talents de manera original i consolidada, també permetrà treballar els valors de cooperació i fomentar l'autonomia i la confiança. La metodologia es realitza a través d’uns tallers que es duen a terme seguint les aventures d’en Tivo Creatiu, un nen que té un superpoder: la seva imaginació. Aquest personatge planteja diverses activitats i, en realitzar-les, l’alumnat coneix i practica les 3 etapes claus de tot procés creatiu: anàlisi del repte, generació d’idees i valoració i selecció de la proposta. Existeix més d’una modalitat de participació: la presencial i la guiada. Per a la realització d'aquesta activitat es disposa de material complementari: presentació a l’aula, llibre de lectura, material didàctic i guia per al professorat.

Amb aquesta activitat es volen treballar els valors de creativitat i empatia.

Objectius

  • Fomentar la creativitat i la innovació a l'aula.

A qui s'adreça: 4t curs d'educació primària

Calendari: Durant el curs escolar

Durada aproximada: De 18 a 36 hores

Nombre d'alumnes per grup: Grup cooperatiu (3-6 alumnes) o classe

Lloc: A l'aula

Preu: 10€/alumne + IVA a la modalitat d'activitat guiada i a convenir en la participació presencial.

Inscripcions: Cal inscriure's amb unes setmanes d'antelació sobre la data prevista per a la realització de l'activitat a www.fundaciocreativacio.org. Tel. 972 245 000

Més informació: Fundació Privada per a la Creativació. www.fundaciocreativacio.org

Disponibilitat
SetOctNovDesGenFebrMarçAbrMaigJunyJulAg

Ho organitza: Fundació Privada per a la Creativació amb la col·laboració de l'Ajuntament de Girona