Recursos educatius 2019-2020

El programa de Recursos Educatius, gestionat pel servei municipal La Caseta-Serveis Educatius, és una concreció de la voluntat de la ciutat de Girona com a Ciutat Educadora i, per tant, en la idea de la corresponsabilitat social en l'Educació. La ciutat és una font d'educació per ella mateixa, filosofia que segueix la Carta de Ciutats Educadores.

 

Bacteris resistents als antibiòtics: l'amenaça fantasma!

Referència135 (codi 1016)
Nivell
  • ESO (primer cicle)
  • ESO (segon cicle)
Temàtica
  • Ciència
  • Educació ambiental
  • Educació per la salut

Amb aquesta activitat els estudiants s’endinsaran en el món de la microbiologia, concretament en la problemàtica dels bacteris resistents als antibiòtics. Al finalitzar aquesta xerrada, els alumnes aprendran a respondre a les següents preguntes: - De quina manera els bacteris es tornen resistents als antibiòtics? (s’explicaran de forma general i entenedora per al nivell dels estudiants conceptes bàsics de biologia que expliquen la resistència als antibiòtics ( transferència de mecanismes de resistència d’un bacteri a un altre i l’adquisició de mutacions que els permeti sobreviure al medi amb antibiòtic, i per tant que sobrevisquin pel procés de selecció natural) - Per què ho fan? Se’ls explicarà quines són les conseqüències de l’abús dels antibiòtics, l’ús indegut, prenent-los sense prescripció mèdica, o aprofitant antibiòtics de la farmaciola que ens han sobrat de tractaments anteriors... 

Amb aquesta activitat els vol treballar el foment de valors ètics i socials com el treball en equip, l’autoestima, l’autonomia, la responsabilitat, l’empatia, la convivència, etc.

Objectius

  • L’objectiu de la xerrada és que els estudiants prenguin consciència del problema de la resistència als antibiòtics, que coneguin les bases biològiques per les quals els bacteris es tornen resistents i que sàpiguen quines mesures s’han de prendre per a frenar aquesta amenaça.

A qui s'adreça: 1r, 2n i 3r d'educació secundària obligatòria

Calendari: Dijous 19 de març a les 10h

Durada aproximada: 1 hora 30 minuts

Nombre d'alumnes per grup: Grup/classe

Condicions: Hi ha un límit de grups per participar en aquesta activitat, per la qual cosa s’establiran uns criteris de priorització en el cas que no es puguin atendre totes les sol·licituds.

Lloc: CaixaForum Girona. Carrer Ciutadans, 19 17004 Girona. Com arribar-hi: L1, L6, L7 i L11

Preu: 30 €/grup

Inscripcions: Cal inscriure's amb un mínim d'una setmana d'antelació sobre la data prevista per a la realització de l'activitat al 972 20 98 36

Més informació: caixaforumgirona@magmacultura.net Tel. 972 20 98 36

Disponibilitat
SetOctNovDesGenFebrMarçAbrMaigJunyJulAg

Ho organitza: La Caixa. Col·labora Ajuntament de Girona