Recursos educatius 2019-2020

El programa de Recursos Educatius, gestionat pel servei municipal La Caseta-Serveis Educatius, és una concreció de la voluntat de la ciutat de Girona com a Ciutat Educadora i, per tant, en la idea de la corresponsabilitat social en l'Educació. La ciutat és una font d'educació per ella mateixa, filosofia que segueix la Carta de Ciutats Educadores.

 

Visita dinamitzada a 'Construint nous mons. 1914-1945'

Referència248 (codi 1095)
Nivell
  • Primària (cicle mitjà)
  • Primària (cicle superior)
  • ESO (primer cicle)
  • ESO (segon cicle)
Temàtica
  • Arts plàstiques

Una visita dinamitzada per conèixer els moviments de les primeres avantguardes del segle xx a través de cartells, pintures, electrodomèstics i pel·lícules. Des de les readymades de Marcel Duchamp, fins a les publicacions surrealistes, futuristes i dadaistes, passant pel cinema de Chaplin a Buñuel. El diàleg amb l'alumnat permetrà establir la relació entre art i ideologia, entre formes i idees, i descobrir que l'estètica és la plasmació de l'esperit d'una època.

Objectius

  • Conèixer els moviments d'avantguarda d'inicis del segle XX.
  • Interpretar els diferents testimonis de la cultura aplicant habilitats d'observació, de pensament, de diàleg i de relació amb l'experiència i el bagatge cultural propis. Comprendre la importància de les experiències i les creacions culturals com a font d'enriquiment personal i social.

A qui s'adreça: Cicles mitjà i superior d'educació primària i educació secundària obligatòria

Calendari: Del 4 d'octubre de 2019 al 21 de febrer de 2020

Durada aproximanda: 1 hora 30 minuts

Nombre d'alumnes per grup: Grup/classe

Lloc: CaixaForum Girona. Carrer dels Ciutadans, 19 17004 Girona. Com arribar-hi: L1, L6, L7 i L11

Preu: 30 €/grup

Inscripcions: Cal inscriure's amb un mínim d'una setmana d'antelació sobre la data prevista per a la realització de l'activitat a caixaforumgirona@magmacultura.com. Tel. 972 20 98 36

Més informació: www.educaixa.com

Disponibilitat
SetOctNovDesGenFebrMarçAbrMaigJunyJulAg

Ho organitza: La Caixa. Col·labora Ajuntament de Girona