Recursos educatius 2019-2020

El programa de Recursos Educatius, gestionat pel servei municipal La Caseta-Serveis Educatius, és una concreció de la voluntat de la ciutat de Girona com a Ciutat Educadora i, per tant, en la idea de la corresponsabilitat social en l'Educació. La ciutat és una font d'educació per ella mateixa, filosofia que segueix la Carta de Ciutats Educadores.

 

Comprar, llençar, crear

Referència249 (codi 1096)
Nivell
  • Primària (cicle mitjà)
  • Primària (cicle superior)
  • ESO (primer cicle)
  • ESO (segon cicle)
Temàtica
  • Arts plàstiques
  • Educació ambiental

Què vol dir consumir? Què és considera deixalla? Es pot fer art amb les escombraries? En aquest taller mirarem de trobar, entre tots, respostes a aquestes preguntes. Durant el taller aprendrem a “llegir” les deixalles, interpretant-les com a font d’informació sobre els nostres hàbits de consum a escala local i global, i a donar-los una segona vida com a material creatiu per visibilitzar, a través de la plàstica, tot el que hem après. Veurem com, de manera sorprenent, la deixalla deixa de ser-ho i esdevé matèria creativa. I una cosa molt important! Quan vingueu al taller no us oblideu de portar les vostres deixalles! Ens caldrà tenir la brossa no orgànica que hagi produït cada alumne a casa seva en les últimes 24 hores. No us imagineu els tresors que s’hi amaguen...!

Amb aquesta activitat els vol treballar el foment de valors ètics i socials com el treball en equip, l’autoestima, l’autonomia, la responsabilitat, l’empatia, la convivència, etc. Els nostres recursos potenciïn el creixement socioemocional i en valors.

Objectius

  • Interpretar què podem descobrir a partir de les nostres deixalles.
  • Donar una segona vida a les deixalles.

A qui s'adreça: Cicles mitjà i superior d'educació primària i educació secundària obligatòria

Calendari: Del 9 al 13 de desembre, a les 9.30 i a les 11.15 h

Durada aproximanda:1 hora 15 minuts

Nombre d'alumnes per grup: Grup/classe

Lloc: CaixaForum Girona. Carrer dels Ciutadans, 19 17004 Girona. Com arribar-hi: L1, L6, L7 i L11

Preu: 30 €/grup

Inscripcions: Cal inscriure's amb un mínim d'una setmana d'antelació sobre la data prevista per a la realització de l'activitat a caixaforumgirona@magmacultura.com. Tel. 972 20 98 36

Més informació: CaixaForum Girona. Carrer Ciutadans, 19. 17004 Girona. Tel. 972 209 836

Disponibilitat
SetOctNovDesGenFebrMarçAbrMaigJunyJulAg

Ho organitza: La Caixa. Col·labora Ajuntament de Girona