Recursos educatius 2019-2020

El programa de Recursos Educatius, gestionat pel servei municipal La Caseta-Serveis Educatius, és una concreció de la voluntat de la ciutat de Girona com a Ciutat Educadora i, per tant, en la idea de la corresponsabilitat social en l'Educació. La ciutat és una font d'educació per ella mateixa, filosofia que segueix la Carta de Ciutats Educadores.

 

Auditori Obert a secundària: La Simfònica per a joves

Referència160.1 (codi 1159)
Nivell
  • ESO (segon cicle)
  • ESPO
Temàtica
  • Música

La Simfònica de Cobla i Corda de Catalunya, SCCC, obrirà de nou les seves portes a les escoles. L’alumnat viurà en exclusiva l’assaig previ a l’estrena del seu nou projecte: una Gran Gala-recopilació dels tres darrers projectes, Tossudament Llach, Cançó d’amor i de guerra i Llull, guardonats amb el Premi Enderrock de Clàssica 2017, 2018 i 2019 respectivament. Comptarem en aquesta ocasió excepcional amb la presència dels cantants Beth, Elena Gadel Manu Guix, Roger Padullés, Marta Mathéu, Gemma Coma-Alabert i Toni Marsol.

Un assaig pensat especialment per als joves, que consistirà en una xerrada prèvia i molt propera amb els impulsors i coordinadors del projecte, acompanyats dels solistes, que explicaran a l’alumnat el funcionament, l’organització i fins i tot les anècdotes d’un espectacle d’aquestes característiques.

Una trobada musical formativa i atractiva per escoltar, veure i viure de prop la creació d'un espectacle singular.

Activitat:

11.30h – 12:00h Sala de Cambra: xerrada prèvia amb els impulsors i coordinadors del projecte i alguns dels solistes convidats.

12.00h – 12:45h Sala Montsalvatge: assaig obert, amb tota l’orquestra, els solistes, sota la direcció de Francesc Cassú.

Sessió preparatòria per als mestres

S’acordarà data per a la sessió amb els professors que portin el grup d’alumnes per a un millor aprofitament i comprensió del contingut de l’assaig.

Objectius

  • Oferir experiències que desenvolupin la sensibilitat i l’interès per la música.
  • Contribuir a la formació musical que s’imparteix des de les escoles.
  • Acostar l’alumnat a l’Auditori per viure i descobrir el gaudi de la música en viu.
  • Formar les noves generacions de públic, i fomentar la creació de nou públic.

A qui s'adreça: 2n cicle d'educació secundària obligatòria i batxillerat dels centres educatius de la ciutat de Girona

Calendari: Divendres, 29 de novembre de 2019

Durada aproximada: 75 minuts (30 minuts trobada prèvia amb els artistes i 45 minuts assistència a l’assaig obert)

Nombre d'alumnes: màxim 300 alumnes per sessió

Condicions: Totes les escoles (tant les de Girona ciutat com la resta) han de fer la preinscripció directament a través de la web d'Auditori Obert , paral·lelament les escoles de Girona ciutat hauran d'omplir Sol·licitud per tal de gaudir de l'ajut.

Hi ha un límit de grups per participar en aquesta activitat, per la qual cosa s’establiran uns criteris de priorització en el cas que no es puguin atendre totes les sol·licituds.

Lloc: Auditori de Girona. Passeig de la Devesa, 35 - 17001 Girona. Com arribar-hi: L11

Preu: 2 €/alumne

Sol·licituds: Aneu a Sol·licituds de la web de La Caseta-Serveis Educatius i ompliu les dades referents a l'activitat sol·licitada abans del 24 de setembre. Posteriorment, el centre rebrà la resposta de l'Ajuntament confirmant la seva acceptació a l'activitat. Alerta cal fer també preinscripció al web de l'auditori, tal com s'indica a l'apartat Condicions

Més informació: Auditori de Girona. www.auditorigirona.org . auditoriobert@auditorigirona.org . Tel. 872 080 709

Disponibilitat
SetOctNovDesGenFebrMarçAbrMaigJunyJulAg

Ho organitza: Fundació Auditori Palau de Congressos de Girona. Col·labora Ajuntament de Girona.