Recursos educatius 2019-2020

El programa de Recursos Educatius, gestionat pel servei municipal La Caseta-Serveis Educatius, és una concreció de la voluntat de la ciutat de Girona com a Ciutat Educadora i, per tant, en la idea de la corresponsabilitat social en l'Educació. La ciutat és una font d'educació per ella mateixa, filosofia que segueix la Carta de Ciutats Educadores.

 

Aus migratòries

Referència342 (codi 1306)
Nivell
  • Primària (cicle inicial)
Temàtica
  • Arts plàstiques
  • Cooperació i solidaritat

Aus Migratòries ens parla d'històries de nenes i nens migrants. Ens parla de la Saída i la Eloïsa. Dues nenes que han de deixar les seves cases per arribar a un lloc que els és totalment desconegut. També ens parla de les vivències de milers de nenes i nens que cada any fan el camí com a migrants, en solitud i d'amagat, lluny de les seves famílies, i de les migracions al llarg de la nostra història contemporània. Un taller que sensibilitza les nenes i els nens i els fa partícips del fenomen de la migració mitjançant la lectura d’àlbums il·lustrats, i una bonica presentació audiovisual. Es proposa una atractiva activitat plàstica amb objectes simbòlics de la natura, que van creant -en un primer moment de manera individual- com a recull de les emocions viscudes per allò compartit en relació a les migracions. Una segona part del taller serà el convit a esdevenir part d'una proposta col•lectiva capaç de transformar la diversitat en un espai màgic i perdurable. Hi ha educador/a.

Amb aquesta activitat es volen treballar els valors de solidaritat, diversitat i respecte.

Objectius

  • Compartir el fenomen de les migracions i les causes que el justifiquen, tot defensant el DRET A MIGRAR.
  • Apropar-nos a la realitat d'altres nenes i nens que han viscut aquesta situació, donant-los la possibilitat de parlar-ne si ho desitgen, tot treballant l'empatia i el respecte.
  • Imaginar o recordar, allò que el fet de migrar desencadena en la vida de les persones que han de patir aquesta situació.
  • Posar en valor la diversitat, tot descobrint que hi ha moltes maneres d'entendre-la, no únicament aquella que té a veure amb el fet de ser persones migrades, sinó amb allò que ens fa diferents a totes i tots per la senzilla raó d'existir.

A qui s'adreça: Cicle inicial d'educació primària dels centres educatius de la ciutat de Girona

Calendari: Durant el curs escolar

Durada aproximada:1 hora 30 minuts

Nombre d'alumnes per grup: Grup/classe

Condicions: Cal ordinador i projector

Lloc: A l'aula

Preu: Gratuït

Inscripcions: Cal inscriure's amb 15 dies d'antelació a la realització de l'activitat Tel. 972 010 250

Més informació: cooperacio@ajgirona.cat

Disponibilitat
SetOctNovDesGenFebrMarçAbrMaigJunyJulAg

Ho organitza: OMBU ACCIÓ - Servei Municipal de Solidaritat i cooperació. Col·labora Espai de Solidaritat