Recursos educatius 2019-2020

El programa de Recursos Educatius, gestionat pel servei municipal La Caseta-Serveis Educatius, és una concreció de la voluntat de la ciutat de Girona com a Ciutat Educadora i, per tant, en la idea de la corresponsabilitat social en l'Educació. La ciutat és una font d'educació per ella mateixa, filosofia que segueix la Carta de Ciutats Educadores.

 

LA GUITARRA- l'evolució de les sis cordes

Referència173 (codi 1361)
Nivell
  Temàtica
  • Història i art
  • Música

  Audició de format reduït per a fer dins l'aula. Una músic tallerista altenarà demostracions amb diversos instruments i explicacions acompanyat per per projecccions seguint l'evolució de l'instrument des dels seus inicis fins a l'actualitat; posant de relleu com la guitarra es va anar modificant adaptant-se als gèneres i a les maneres de tocar de cada context musical i sociocultural. El taller sinicia amb una breu presentació i introducció i es conclou amb un breu tancament amb grup per a revisar i compartir les impressions de l'experència viscuda. Té rel·lació amb medi social. Per aquesta activitat es dispos de presentació power point i instruments musicals.

  Amb aquesta activitat es volen traballar els valors de respecte, diversitat i sensibització cultural.

  Objectius

  • Donar a conèixer la guitarra i les seves variants com ara la guitarra elèctrica o la guitarra ressonadora i aprofitar per mostrar a un públic, segurament poc familiaritzat amb instruments més antics, una sèrie d'instruments de la mateixa família que ens obren un ventall molt gran en quan a sonoritats i estils. Tot el que podem tocar amb una mandolina (desde música tradicional a rock) o amb un dúlcimer (blue grass, pop) contrasta amb el que fem amb una guitarra elèctrica i tots els efectes possibles que ens permet utilitzar la tecnologia. Ens adonem que el vell i el modern no estan tant lluny i que alhora es complementen.

  A qui s'adreça: Educació secundària obligatòria

  Calendari: Durant el curs escolar, de dilluns a divendres

  Durada aproximada: 1 hora

  Nombre d'alumnes per grup: Grup/classe

  Lloc: A l'aula

  Preu: 90 €/grup

  Inscripcions: Cal inscriure's amb un mes d'antelació sobre la data prevista per a a la realització de l'activitat a: rec.educatiu@casadelamusica.cat

  Més informació: www.casadelamusica.cat

  Disponibilitat
  SetOctNovDesGenFebrMarçAbrMaigJunyJulAg

  Ho organitza: Casa de la Música del Gironès. Col·labora Ajuntament de Girona