Recursos educatius 2019-2020

El programa de Recursos Educatius, gestionat pel servei municipal La Caseta-Serveis Educatius, és una concreció de la voluntat de la ciutat de Girona com a Ciutat Educadora i, per tant, en la idea de la corresponsabilitat social en l'Educació. La ciutat és una font d'educació per ella mateixa, filosofia que segueix la Carta de Ciutats Educadores.

 

Jornada – Dia Mundial de la Creativitat i la Innovació

Referència304 (codi 1395)
Nivell
  • Primària (cicle mitjà)
  • Primària (cicle superior)
Temàtica
  • Innovació i creativitat

El 21 d’abril és el Dia Mundial de la Creativitat i la Innovació: binomi que s’aglutina i dóna nom a la Fundació per a la Creativació. Amb la intenció de celebrar-lo fomentant la Creativitat i la Innovació, ens dirigim als Centres Educatius i els plantegem una Jornada Commemorativa on es resol un repte de sostenibilitat mitjançant el Mètode de la Creativació, basat en el Design Thinking.

La finalitat de la jornada consisteix en proporcionar recursos creatius a infants i joves perquè siguin capaços d'intervenir activament en el món en el qual estan creixent i proposar solucions innovadores a reptes actuals, així com treballar en equip d’acord
amb algun dels Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) proposats per l’ONU per a la Protecció del Planeta.

Aquests objectius formen part d’un projecte global, format per 17 metes entre les quals s’inclouen la fi de la pobresa, la igualtat de gènere, l’educació de la qualitat i la salut, la reducció de les desigualtats i la conscienciació de canvi climàtic, entre d’altres. És un format on els equips participen a través d’un joc de creativitat i d’innovació per elaborar les seves propostes emprant la metodologia del Design Thinking. Aquestes propostes són presentades al final de la jornada on se seleccionen les millors. Al llarg d’aquest dia, es pretén treballar els valors de cooperació, així com idear i fomentar objectius de Desenvolupament Sostenible. Per aquesta activitat es disposa de material complementari: material base, material específic, material reciclat i joc de la Creativitat i la Innovació.

Amb aquesta activitat es volen treballar els valors de creativitat i empatia.

Objectius

  • Fomentar la creativitat i la innovació a l'aula a través d’una xerrada motivacional, la presentació del repte i un joc.

A qui s'adreça: Cicles mitjà i superior d'educació primària

Calendari: Data pendent de concretar. Jornada d'un matí

Durada aproximada: De 4 a 6 horesNombre d'alumnes per grup: Grup cooperatiu (3-6 alumnes) o classe

Lloc: Centre Cultural la Mercè (depenent del nombre de participants)

Preu: Gratuït

Inscripcions: Cal inscriure's amb unes setmanes d'antelació sobre la data prevista per a la realització de l'activitat a www.fundaciocreativacio.org. Tel. 972 245 000

Més informació: Fundació per a la Creativació. www.fundaciocreativacio.org

Disponibilitat
SetOctNovDesGenFebrMarçAbrMaigJunyJulAg

Ho organitza: Fundació per a la Creativació. Col·labora l'Ajuntament de Girona