Recursos educatius 2019-2020

El programa de Recursos Educatius, gestionat pel servei municipal La Caseta-Serveis Educatius, és una concreció de la voluntat de la ciutat de Girona com a Ciutat Educadora i, per tant, en la idea de la corresponsabilitat social en l'Educació. La ciutat és una font d'educació per ella mateixa, filosofia que segueix la Carta de Ciutats Educadores.

 

Itineraris: Montjuïc

Referència33 (codi 491)
Nivell
 • Primària (cicle superior)
 • ESO (primer cicle)
 • ESO (segon cicle)
 • ESPO
 • Formació d'adults
Temàtica
 • Coneixement de la ciutat
 • Medi natural
 • Història i art

Des de la Plaça Sant Pere ens traslladem al castell de Montjuïc, per a conèixer “in situ” l’escenari principal de les batalles de 1808 i 1809. La trajectòria històrica, urbana i social del castell permet una aproximació a diferents aspectes de la història militar, social i econòmica de la ciutat de Girona. Aquest itinerari  permet conèixer a grans trets els principals protagonistes de la Guerra de la Independència, així com les persones, moltes anònimes, que varen patir els setges i varen aconseguir la supervivència de la ciutat, entre les que destaquen les anomenades Heroïnes de Santa Bàrbara, batallons de dones que s’organitzaren per a la cura i l’atenció de la ciutat i de la seva gent en temps de setge. Es recomana visitar al Museu d’Història de Girona la sala dedicada a la Guerra del Francès. L'itinerari pot ser autoguiat o conduït. Es disposa de vídeo sobre el barraquisme (en préstec) i llibret sobre l'itinerari.

Amb aquesta activitat es volen treballar els valors de respecte pel patrimoni i pel medi natural, i el coneixement de la pròpia història i dels aspectes d’aquesta que tradicionalment han estat marginats i oblidats, com l’existència de les Bàrbares i el seu paper en la història de Girona.

Objectius

 • Incorporar el relat de gènere en el discurs narratiu i històric.
 • Respectar, conservar i defensar el patrimoni.
 • Fer conèixer les històries de vida de la gent de Girona al llarg del temps.
 • Millorar el coneixement del castell de Montjuïc i del seu paper en la història de Girona.

A qui s'adreça: Cicle superior d'educació primària, educació secundària obligatòria i postobligatòria i adults.

Calendari: Durant tot l'any

Durada aproximada: 2 hores

Nombre d'alumnes per grup: En cas de ser conduït, grup/classe

Condicions:Hi ha un límit de grups per realitzar l'itinerari conduït,en el cas que no es puguin atendre totes les demandes s'establiran uns criteris de priorització.

Lloc: Muntanya de Montjuïc. Inici de l’itinerari: Plaça Sant Pere. Com arribar-hi: L1, L2, L5, L6, L8 i L9. Fi de l’itinerari: Castell de Montjuïc

Preu: En cas de ser conduït: 80€/grup per als grups de Girona i 95.5€/grup per als grups de fora de Girona
Aquesta activitat es pot acollir a la subvenció Indika, per als centres de Girona i província. En el cas que sol·liciteu la subvenció Indika i us la concedeixin, el preu de l'activitat serà d'1,50 € /alumne (Aquest preu inclou la subvenció Indika i la subvenció de l'Ajuntament de Girona).

Ingrés al cc de l'Ajuntament de Girona núm. ES40 2100 0002 58 0201704535 una setmana abans de l'activitat

Inscripcions: 1r- Cal trucar a la Caseta-Serveis Educatius per reservar dia i hora, amb un mínim de 15 dies d’antelació sobre la data prevista per a la realització de l’activitat.
2n- Cal sol·licitar la subvenció Indika directament al WEB de la Diputació de Girona http://www.ddgi.cat/recursosPedagogics/faces/cat/index.jsp A partir del 2 de setembre

Més informació: La Caseta-Serveis Educatius. Tel. 972 221 866

Disponibilitat
SetOctNovDesGenFebrMarçAbrMaigJunyJulAg

Ho organitza: Ajuntament de Girona - La Caseta-Serveis Educatius