Recursos educatius 2019-2020

El programa de Recursos Educatius, gestionat pel servei municipal La Caseta-Serveis Educatius, és una concreció de la voluntat de la ciutat de Girona com a Ciutat Educadora i, per tant, en la idea de la corresponsabilitat social en l'Educació. La ciutat és una font d'educació per ella mateixa, filosofia que segueix la Carta de Ciutats Educadores.

 

Itineraris: la Girona medieval

Referència42 (codi 499)
Nivell
 • Primària (cicle superior)
 • ESO (primer cicle)
 • ESO (segon cicle)
 • ESPO
 • Formació d'adults
Temàtica
 • Coneixement de la ciutat
 • Història i art

Aquesta activitat està inscrita al programa INDIKA promogut per la Diputació de Girona.

L’itinerari és un recorregut per la ciutat pensat per conèixer la història i vida de la ciutadania de la Girona medieval. Té dos propostes:

Proposta 1: L’itinerari s’inicia a les sales del museu d’història dedicades a narrar la trajectòria social, històrica, econòmica i urbanística de la ciutat medieval. En aquest punt, es fa esment als noms de les persones i als moments de la vida de cada dia, que es coneixen a través dels objectes exposats en aquests espais. Ja fora del Museu, l’itinerari ressegueix la Força Vella, autèntic eix de l’esplèndida ciutat medieval dita “clau del regne”, i recorre el Call jueu.

Proposta 2: L’Itinerari s’inicia a la Fontana d’Or on coneixerem els orígens d’aquest edifici emblemàtic . Un cop a fora de la Fontana d’Or es visita l’Areny i els diferents carrerons medievals. La proposta és donar a conèixer la vida de la ciutadania, l’activitat comercial, artesana i mercantil, el sistema de poders i de govern, i la diversitat i riquesa cultural pròpia de la Girona de l’edat mitjana.

L’itinerari pot ser autoguiat o conduït.

Amb aquesta activitat es volen treballar els valors del coneixement històric, el respecte per la diversitat, i el reconeixement de la importància del patrimoni, material i immaterial.

Objectius

 • Apropar la història medieval de Girona i presentar aquest període desmitificant-lo, arraconant vells prejudicis a l’entorn de l’edat mitjana en general, i mostrant aquesta etapa com un moment esplèndid pel que fa a l’art, la cultura i l’espiritualitat.
 • Valorar la importància de preservar el patrimoni històric i monumental de les ciutats.
 • Fomentar el respecte i focalitzar la importància i enriquiment que aporta la diversitat.
 • Incorporar el relat de gènere en el discurs narratiu i històric.

A qui s'adreça: Cicle superior d'educació primària, educaciò secundària obligatòria i postobligatòria i adults

Calendari: Durant tot l'any, de dimarts a diumenge en l'horari d'obertura del museu

Durada aproximada: 2 hores

Nombre d'alumnes per grup: En cas de ser conduït, grup/classe

Condicions:Hi ha un límit de grups per realitzar l'itinerari conduït,en el cas que no es puguin atendre totes les demandes s'establiran uns criteris de priorització

Lloc: Proposta 1:Itinerari pels Barris Sant Pere i Sant Feliu i Força Vella. Inici de l'itinerari: Museu d’Història de Girona, carrer de la Força, 27. Com arribar-hi: L1, L2, L5, L6, L7 i L11. Fi de l'itinerari: placeta correu Vell.

Proposta 2: Itinerari pels Barris Areny i Mercadal. Inici de l'itinerari: Edifici Fontana d’Or. Ciutadans, 19. Com arribar-hi: L1, L6, L7 i L11. Fi de l'itinerari: plaça del Lleó

Preu: En cas de ser conduït: 80€/grup per als grups de Girona i 95,5€/grup per als grups de fora de Girona
Aquesta activitat es pot acollir a la subvenció Indika, per als centres de Girona i província. En el cas que sol·liciteu la subvenció Indika i us la concedeixin, el preu de l'activitat serà d'1,50 € /alumne (Aquest preu inclou la subvenció Indika i la subvenció de l'Ajuntament de Girona).

Ingrés al cc de l'Ajuntament de Girona núm. ES40 2100 0002 58 0201704535 una setmana abans de l'activitat

Inscripcions: 1r- Cal trucar a la Caseta-Serveis Educatius per reservar dia i hora, amb un mínim de 15 dies d’antelació sobre la data prevista per a la realització de l’activitat.
2n- Cal sol·licitar la subvenció Indika directament al WEB de la Diputació de Girona http://www.ddgi.cat/recursosPedagogics/faces/cat/index.xhtml A partir del 2 de setembre

Més informació: La Caseta-Serveis Educatius. Tel. 972 221 866

Disponibilitat
SetOctNovDesGenFebrMarçAbrMaigJunyJulAg

Ho organitza: Ajunament de Girona - La Caseta-Serveis Educatius