Recursos educatius 2019-2020

El programa de Recursos Educatius, gestionat pel servei municipal La Caseta-Serveis Educatius, és una concreció de la voluntat de la ciutat de Girona com a Ciutat Educadora i, per tant, en la idea de la corresponsabilitat social en l'Educació. La ciutat és una font d'educació per ella mateixa, filosofia que segueix la Carta de Ciutats Educadores.

 

Què en saps del VIH/SIDA

Referència280 (codi 705)
Nivell
  • ESO (segon cicle)
  • ESPO
Temàtica
  • Ciència

És el mateix el VIH que la sida? Quanta gent està infectada pel VIH i quanta gent se n'infecta de nou cada dia? Creus que t'exposes a algun risc davant d'aquest virus? El voldries quantificar? Quin és el teu grau de tolerància envers les persones infectades pel VIH? Un investigador d'IrsiCaixa ens donarà l'estat actual sobre la malaltia i la seva recerca i convidarà els alumnes a respondre aquestes preguntes, a autoavaluar-se amb un format molt dinàmic i a participar en un debat utilitzant eines multimèdia del web IrsiCaixa Divulgació. Al final de la sessió, hi intervé una altra persona que aporta una perspectiva molt diferent sobre el VIH/sida. De ben segur que les seves paraules impactaran els alumnes. Per a la realització de l’activitat es disposarà de divers material complementàri: dossier per al professorat, arxius MP3 baixables.

Amb aquesta activitat els vol treballar el foment de valors ètics i socials com el treball en equip, l’autoestima, l’autonomia, la responsabilitat, l’empatia, la convivència, etc. Els nostres recursos potenciïn el creixement socioemocional i en valors.

Objectius

  • Actualitzar es assistents en el coneixement que tenim de la infecció pel Virus de la Immunodeficiència Humana (VIH).
  • Presentar els recursos multimèdia adreçats a alumnes d’entre 3r d’ESO i 2n de Batxillerat que IrsiCaixa ha desenvolupat, que es poden consultar a www.irsicaixa.es/divulgacio i a www.xplorehealth.eu i que contenen continguts lligats a diferents àrees del currículum.
  • Donar a conèixer les activitats presencials que s’ofereixen per a estudiants des del Programa de Divulgació i Prevenció de la Sida que impulsen conjuntament l’Obra Social “la Caixa” i IrsiCaixa.
  • Participar en aquest taller d’investigació, en el que es reprodueix part de la recerca que es du a terme als laboratoris de l’Institut de Recerca de la Sida IrsiCaixa, per tal d’analitzar substàncies candidates a formar part d’una vacuna contra la sida.
  • Dur a terme una electroforesis per analitzar mostres reals d’un candidat a vacuna de la sida descobert des d’IrsiCaixa.

A qui s'adreça: 2n cicle d'educació secundària obligatòria i educació secundària postobligatòria

Calendari: Dijous 14 de novembre, a les 10 h

Durada aproximada: 1 hora 30 minuts

Nombre d'alumnes per grup: Grup/classe

Condicions: Hi ha un límit de grups per participar en aquesta activitat, per la qual cosa s’establiran uns criteris de priorització en el cas que no es puguin atendre totes les sol·licituds.

Lloc: CaixaForum Girona. Carrer Ciutadans, 19 17004 Girona. Com arribar-hi: L1, L6, L7 i L11

Preu: 30 €/grup

Inscripcions: Cal inscriure's amb un mínim d'una setmana d'antelació sobre la data prevista per a la realització de l'activitat al 972 20 98 36

Més informació: www.educaixa.com

Disponibilitat
SetOctNovDesGenFebrMarçAbrMaigJunyJulAg

Ho organitza: La Caixa. Col·labora Ajuntament de Girona