Recursos educatius 2019-2020

El programa de Recursos Educatius, gestionat pel servei municipal La Caseta-Serveis Educatius, és una concreció de la voluntat de la ciutat de Girona com a Ciutat Educadora i, per tant, en la idea de la corresponsabilitat social en l'Educació. La ciutat és una font d'educació per ella mateixa, filosofia que segueix la Carta de Ciutats Educadores.

 

Educació Sexoafectiva

Referència269.5 (codi 937)
Nivell
  • ESO (segon cicle)
Temàtica
  • Educació per la salut
  • Educació per la igualtat de gènere
  • Educació per la prevenció de les conductes violentes

Aquest recurs educatiu consta de dos tallers participatius. En aquests tallers es treballen diferents conceptes relacionats amb la sexualitat i les relacions sexuals i afectives, com a part vital en la construcció de la identitat personal dels adolescents i joves.

Amb aquesta activitat es volen treballar les relacions interpersonals, l’autoconeixement i la gestió d'emocions i sentiments.

Objectius

  • Reconèixer i situar la sexualitat des d’una visió àmplia i integradora dels diferents aspectes que engloba.
  • Prevenir les relacions abusives i els trastorns emocionals i psicològics, així com conductes sexuals de risc que puguin provocar embarassos no desitjats i infeccions de transmissió sexual.
  • Potenciar la reflexió crítica sobre les desigualtats, falsos mites i estereotips relacionats amb els rols de gènere, models socials de bellesa i mites de l’amor romàntic.
  • Donar a conèixer el Centre Jove de Salut entre els adolescents de Girona.

A qui s'adreça: 2n cicle d'educació secundària obligatòria dels centres educatius de la ciutat de Girona

Calendari: Durant el curs escolar. El 2n taller, que es realitza al Centre Jove de Salut, es pot realitzar els dilluns i dijous de 8 h a 17 h i els divendres de 8 h a 15 h.

Durada aproximada: 3 El taller a l’aula té una durada de dues hores. El taller al Centre Jove de Salut té una durada d’una hora

Nombre d'alumnes per grup: Grup/classe. Els tallers al Centre Jove de Salut han de ser en grups d'un màxim de 15 alumnes

Condicions: El taller al Centre Jove de Salut és indispensable per realitzar correctament l'activitat. Es recomana que el centre realitzi l'itinerari complet de recursos d'educació sexoafectiva que s'ofereix des de 5è de primària fins a ESPO.

Lloc: A l'aula. 2n taller al Centre Jove de Salut Integral. Plaça de Sant Pere, 11. Línia 1 de bus urbà.

Preu: Gratuït

Sol·licituds: Aneu a Sol·licituds de la web de La Caseta-Serveis Educatius i ompliu les dades referents a l'activitat sol·licitada abans del 24 de setembre. Posteriorment, el centre rebrà la resposta de l'Ajuntament confirmant la seva acceptació a l'activitat

Més informació: Ajuntament de Girona – Servei de Promoció de la SalutTel. 972 201 900. empsa@ajgirona.cat - www.girona.cat/empsa

Disponibilitat
SetOctNovDesGenFebrMarçAbrMaigJunyJulAg

Ho organitza: Ajuntament de Girona – Servei de Promoció de la Salut. Col·labora Centre Jove de Salut Integral.