Recursos educatius 2019-2020

El programa de Recursos Educatius, gestionat pel servei municipal La Caseta-Serveis Educatius, és una concreció de la voluntat de la ciutat de Girona com a Ciutat Educadora i, per tant, en la idea de la corresponsabilitat social en l'Educació. La ciutat és una font d'educació per ella mateixa, filosofia que segueix la Carta de Ciutats Educadores.

 

La construcció de la Gerunda romana

Referència53 (codi 945)
Nivell
  • Primària (cicle superior)
Temàtica
  • Història i art
  • Coneixement de la ciutat

Visita dinamitzada  que es completarà amb un  taller que explicarà la fundació de la nostra ciutat a principis del s. I a C, amb la formació de la Força Vella, el primer recinte de la ciutat i sabrem quina va ser la seva fisonomia, a banda de relatar com era la vida quotidiana a la Gerunda dels segles I a C i III dC, a la ciutat i els seus suburbis.

Per completar aquesta activitat us proposem un interactiu i dos tallers que parteixen del treball amb  el mosaic de Can Pau Birol, procendent del la vil·la urbana de Can Pau Birol (actual col·legi Bell-lloc) representat de manera molt didàctica una cursa de quadrigues ambientada al Circ Màxim de Roma.I amb aquestes activitats pràctiques i d’experimentació coneixerem   l'oci a la societat romana, els jocs, les curses de quadrigues i les lluites de gladiadors i dels edificis on es portaven a terme. Es disposa de material complementari: fitxes de treball, interactiu, joc i tallers.

Aquesta activitat es pot realitzar en català, castellà, anglès i francès, i disposem d'un servei gratuït d'interpretació en llengua de signes.

Amb aquesta activitat es volen treballar els valors de creativitat i respecte.

Objectius

  • Difondre coneixements sobre el veritable i complex significat de la ciutat romana, centre de mercat, escenari de lluites polítiques, centre de culte, l'espai d'oci i entreteniment.
  • Conèixer la societat en època romana.
  • Formar en el coneixement de la història antiga de Girona.

A qui s'adreça: Cicle superior d'educació primària

Calendari: Durant el curs escolar, de dimarts a divendres, en l'horari d'obertura del Museu de 10.30 h a 17.30 h

Durada aproximada: 1 hora 30 minuts

Nombre d'alumnes per grup: Grup/classe

Lloc: Sales La Girona romana del Museu d'Història de Girona. Carrer de la Força, 27. 17004 Girona. Com arribar-hi: L1, L2, L5, L6, L7 (Jutjats) i L11 (Barri Vell)

Preu: 85 euros/grup . 80 euros/grup per els centres de Girona

Inscripcions: Inscripció al llarg del curs, 15 dies abans de la data prevista per a l'activitat al tel. 972 222 229 (MHG) o bé contactar: cirla@ajgirona.cat - museuhistoria@ajgirona.cat

Més informació: Museu d'Història de Girona. Telèfon: 972 222 229. museuhistoria@ajgirona.cat - Museu d'Història de Girona

Disponibilitat
SetOctNovDesGenFebrMarçAbrMaigJunyJulAg

Ho organitza: Ajuntament de Girona - Museu d'Història de Girona