CEM

Activitats

El Consell Municipal d'Educació gestiona directament un petit programa d’activitats. Activitats on s’intenta implicar totes les parts que constitueixen el teixit educatiu de la ciutat i els propis ciutadans en un projecte comú de ciutat.

 

VIII Cicle Cinefòrum d'Educació

El VIII Cicle de Cinefòrum d’Educació posarà aquest curs sobre la taula els temes del totalitarisme i autoritarisme (27 de novembre del 2018), les xarxes socials i les conductes de risc entorn d’aquestes (12 de febrer del 2019) i l’educació formal i família (9 d’abril del 2019). Persones expertes en els temes tractats conduiran el debat posterior a la projecció de les pel·lícules.

És una activitat pensada per a famílies, docents, joves, estudiants, professionals i ciutadania interessada en l’educació. Les sessions són gratuïtes i les pel·lícules es projectaran al Museu del Cinema a les 18.00 h.

Organitza: Consell Municipal d’Educació, amb la col·laboració del Museu del Cinema

 

DIMARTS, 9 D’ABRIL DE 2019, 18 H - MUSEU DEL CINEMA

La tercera sessió estarà dedicada als deures i inclourà la projecció de "l'Hora dels deures" (França, 2016) 59 minuts. Dirigida per Ludovic Vieuille. Es projectarà en versió original subtitulada.

El debat anirà a càrrec de Jordi Feu, del Grup de Recerca en Polítiques, Programes i Serveis Educatius i Socioculturals de la Universitat de Girona.


 

 


DIMARTS, 12 DE FEBRER DE 2019, 18 h - MUSEU DEL CINEMA

La segona sessió estarà dedicada al les conductes de risc en les xarxes socials i inclourà la projecció de "Hard Candy" (Estats Units, 2005) 103 minuts. Dirigida per David Slade. Es projectarà en versió original subtitulada.

El debat anirà a càrrec de Jordi Bartomeu, de l'Oficina de Relacions amb la Comunitat dels Mossos d'Esquadra de Girona, especialitzat en el tractament de les conductes de risc dins el món educatiu, principalment bullying, seguretat a la xarxa i drogues.

PEL·LÍCULA NO RECOMANABLE PER A MENORS D'EDAT
 


 

 DIMARTS 27 de NOVEMBRE 2018 – 18 h – MUSEU DEL CINEMA

La primera sessió, en el marc de la tercera setmana de la Ciutat Educadora, serà dedicada al totalitarisme autoritarisme i tindrà lloc el dimarts 27 de novembre de 2018 a les 18.00 h, amb la projecció de "L’onada" (Alemanya, 2008) 101 minuts. Dirigida per Dennis Gansel. Es passarà en versió original subtitulada.

El debat anirà a càrrec del Sr. Rabai Faress, president de l’associació SIRAJ per la Cultura i la Creativitat-Girona i vicepresident de l’associació Escudella Solidària-Girona i Joaquim Rodríguez, professor de Socials i regidor de l’Ajuntament de Girona.
 


 

Entrevistes a fons

En aquest aquest apartat s'hi aniran publicant les diferents entrevistes que realitzi el CEM als ponents dels Cicles del Cinefòrum.