CEM

Activitats

El Consell Municipal d'Educació gestiona directament un petit programa d’activitats. Activitats on s’intenta implicar totes les parts que constitueixen el teixit educatiu de la ciutat i els propis ciutadans en un projecte comú de ciutat.

 

VI Cicle Cine Fòrum d'Educació

El VI Cicle de Cinefòrum d’Educació posarà aquest curs sobre la taula els temes de la filosofia de l’esforç (7 de febrer), la violència en l’esport (21 de març) i la motivació a l’aula (4 d’abril). Persones expertes en els temes tractats conduiran el debat posterior a la projecció de les pel·lícules.

És una activitat pensada per a famílies, docents, joves, estudiants, professionals i ciutadania interessada en l’educació. Les sessions són gratuïtes i les pel·lícules es projectaran al Museu del Cinema a les 18.30 h.

Organitza: Consell Municipal d’Educació, amb la col·laboració del Museu del Cinema
 

DIMARTS 7 DE FEBRER 2017 – 18.30 H – MUSEU DEL CINEMA

La primera sessió, dedicada a la filosofia de l’esforç, la constància, la tenacitat o com plantar cara als fracassos, serà el dimarts 7 de febrer de 2017 a les 18.30 h, amb la projecció de La recerca de la felicitat (The pursuit of happyness), Estats Units, 2006, 117 min. Dirigida per Gabriele Muccino, és una pel·lícula inspirada en la vida del milionari Chris Gardner, basada en el llibre que ell mateix va escriure i on narra la lluita per la supervivència econòmica fins que va aconseguir entrar en una empresa de corredors de borsa. El 2006 va ser nominada a l’Òscar per al millor actor, Will Smith. Es passarà en versió original subtitulada.

El debat anirà a càrrec de Joan Manuel del Pozo, professor de Filosofia i síndic de la UdG, i Joaquim Rodríguez, professor de Socials i regidor de l’Ajuntament de Girona.

 

DIMARTS 21 DE MARÇ DE 2017- 18.30h – MUSEU DEL CINEMA

La segona sessió, dedicada a la violència en l’esport, com educar per eradicar-la, riscos i perills que comporten les pràctiques violentes al voltant de l’esport, serà el dimarts 21 de març de 2017 a les 18.30 h, amb la projecció de Green Street Hooligans (109'), Regne Unit (2005). Dirigida per Lexi Alexander i protagonitzada per Elijah Wood i Charlie Hunnam, explica com un jove, expulsat injustament de la Universitat de Harvard, se’n va a Londres i s’introdueix en el món violent dels hooligans.

El debat anirà a càrrec de Josep Guardiola, periodista esportiu conegut a la ciutat per fer les retransmissions del Girona FC.

DIMARTS 4 D'ABRIL 2017 – 18.30 H – MUSEU DEL CINEMA

La tercera sessió, dedicada a la motivació a l’aula, tant dels alumnes com del professorat serà el dimarts 4 d’abril de 2017 a les 18.30 h, amb la projecció d’Entre les murs (128’) -coneguda com La clase en la versió espanyola-. Pel·lícula francesa del 2008, dirigida per Laurent Cantet i basada en la novel·la de François Bégaudeau (protagonista del film), descriu el desenvolupament d’un any escolar en una aula on adolescents d’un barri conflictiu de París conviuen diàriament amb els seus professors, els quals lluiten per mantenir l’entusiasme per educar. Palma d’Or a la millor pel·lícula al Festival de Cannes de 2008.

El debat anirà a càrrec de Joaquim Ruhí, docent d’àmplia trajectòria i exdirector de l’Institut Carles Rahola.