CEM

Educació-Ciutat

Jornada sobre participació organitzada pel Consell Municipal d'Educació (CEM)

Jornada sobre participació: Educació-Ciutat

Adreçada a mestres i professors d’educació infantil, primària, secundària i universitat, escoles d’adults, associacions i entitats culturals, esportives, de veïns, d’esplai, de cooperació i voluntariat, ciutadania en general interessada pel tema de la participació.

Objectius

Donar a conèixer algunes experiències de participació que tenen lloc a la ciutat

Motivar i fomentar la participació

Propiciar la col·laboració per la participació entre les entitats


La realització d’aquesta Jornada és el fruit d’una reflexió sobre el paper de les entitats i dels centres educatius en el funcionament de la ciutat. Des del Consell Municipal d’Educació creiem que tant les entitats ciutadanes com els centres educatius realitzen activitats participatives, tal com demostra el resultat de l’enquesta que vam dur a terme.

Però volem anar més enllà i plantejar-nos com pot ser d’enriquidora una participació ciutadana que els englobi a tots. Volem que l’escola fomenti la participació i que sàpiga compartir-la amb les entitats ciutadanes. Volem que l’escola entri a la ciutat, participi de la ciutat i ajudi a fer la ciutat. I volem que les entitats ciutadanes treballin en col·laboració amb els centres educatius del seu barri per aconseguir, entre tots, una ciutat més participativa, més compartida i de més qualitat humana i social.

I serà en aquest marc on els nostres infants i joves aprendran que la ciutat la fem entre tots i que cal la col·laboració de tots i cada un dels ciutadans per fer-la més càlida i confortable per a tothom.

PROGRAMA DE LA JORNADA

09.30 h - Benvinguda i inauguració de la Jornada

10.00 h - Conferència de Josep Maria Font, pedagog. “La participació ciutadana activa i com crear eines educatives, motivadores i de col·laboració entre la ciutadania i les entitats”

11.15 h - Presentació del resultat de l’enquesta a les entitats i centres educatius, a càrrec de Ramon Ternero

11.30 h - Pausa-cafè

12.00 h - Dinàmica de participació, a càrrec de Pere Soler, pedagog i professor de la UdG

13.30 h - Cloenda

Jornada sobre participació: educació-ciutat

La realització d'aquesta Jornada és el fruit d'una reflexió sobre el paper de les entitats i dels centres educatius en el funcionament de la ciutat. Des del Consell Municipal d'Educació creiem que tant les entitats ciutadanes com els centres educatius realitzen activitats participatives, tal com demostra el resultat de l'enquesta que vam dur a terme.