Arxius

INSPAI, Centre de la Imatge de la Diputació de Girona

El Centre de la Imatge de la Diputació de Girona és un servei públic especialitzat i constitueix un dels pocs equipaments específics dedicats a la recollida, tractament, conservació, difusió, formació, creació i promoció de la imatge.

Combina les dues línies següents:

 Àmbit patrimonial: amb les funcions pròpies de l’Arxiu d’Imatges Emili Massanas i Burcet.

 Àmbit de promoció: relacionat amb la imatge contemporània i experimental, tant imatge fixa (fotografies) com en moviment.

INSPAI neix de la fusió de les paraules inspiració i espai. El nom expressa el desig de promocionar-se com a centre de la imatge de referència del nostre país i del mapa internacional.

Des d’aquest espai podreu realitzar consultes en un banc d’imatges digitals dels municipis de les comarques de Girona i d’altres indrets, i visualitzar imatges històriques o actuals. INSPAI disposa de fons fotogràfics i col·leccions de diferents fotògrafs professionals i afeccionats a la fotografia: fons de la Diputació de Girona; fons Emili Massanas i Burcet; fons Pablo García Cortés, Pablito; fons Iglesias-Xifra; fons de L’Indépendant; fons Fontbernat; fons Joan Comalat; fons Miquel Ruiz; fons Dani Duch; fons Lluís Hugas; fons Rafael Vilarrubias, etc.

També podeu consultar el Centre de Documentació Fotogràfica i Visual, que compta amb un fons especialitzat en documentació relacionada amb el món de la imatge, de la fotografia patrimonial, artística, documental, de la tècnica fotogràfica, dels centres de fotografia, dels arxius d’imatges, catàlegs d’exposicions, arts visuals i gestió cultural.

INSPAI, Centre de la Imatge de la Diputació de Girona
 • De qui depèn:

  Diputació de Girona

 • Adreça:

  C. Ciutadans, 11, 4t
  17004 - GIRONA

 • Telèfon:

  972 185 058
  972 185 000

 • Horari:

  De dilluns a divendres de 8 a 15 h

 • A/e:
 • Web:
Veure en el plànol: