Biblioteques

Biblioteca Pública de Girona (BPG)

Romandrà TANCADA durant vuit mesos i no oferirà préstec a partir de l'1 de setembre de 2013.

Abandonarà les instal·lacions de la Casa de Cultura on ha estat durant tots aquests anys i es preveu que durant el 2014 torni a obrir les seves portes al nou edifici del carrer Emili Grahit .

La Biblioteca Pública de Girona és un centre estatal creat el 1848 per reunir els llibres del convents abandonats com a conseqüència de la desamortització dels bens eclesiàstics i la supressió dels ordes religiosos (1836-1851). Està gestionada per la Generalitat de Catalunya des de 1980.

La seva missió és la de reunir, conservar i difondre materials d'informació, estudi, investigació i lleure, en qualsevol tipus de suport físic (llibres, revistes i diaris, discs, cd-rom, cassettes, vídeos, disquets, postals, cartells, etc.) mitjançant els serveis d'informació, de consulta en la pròpia biblioteca, d'internet, de préstec domiciliari i interbibliotecari.

Està especialitzat en publicacions de les comarques gironines (és receptor del Dipòsit Legal d'obres impreses en la província de Girona); disposa de fons antic i patrimonial; té una biblioteca infantil separada de la dels adults i ofereix serveis virtuals.

Serveis:

 Informació
 Consulta en sala
 Hemeroteca
 Bases de dades
 Préstec individual, col·lectiu i interbibliotecari
 Reserves
 Internet
 Fons antic i patrimonial per a investigadors
 Ofimàtica (adults)
 Activitats d'animació: conferències, audicions musicals, narració de contes, exposicions.
 Bibliografies i guies de lectura
 Fotocòpies en autoservei
 Impressions electròniques
 Lector/reproductor de microfitxes i microfilms (16 / 35 mm, A-3 i A-4)
 Préstec interbibliotecari amb determinats centres

Biblioteca Pública de Girona (BPG)
Veure en el plànol: