Dades del municipi

Festes i tradicions » FIRES DE SANT NARCÍS

Fires de Sant Narcís

Les Fires de Sant Narcís se celebren coincidint amb la festivitat del patró de la ciutat, Sant Narcís, el 29 d'octubre.

Les activitats es desenvolupen majoritàriament al centre de la ciutat, però cada vegada més es busca la participació dels diferents barris a la Festa Major. Se celebren més de 200 actes, entre els quals s'inclouen els populars concerts del passeig de la Copa, passant per activitats infantils i de cultura popular com el correfoc, la diada castellera o les trobades geganteres. Els actes conclouen sempre amb el castell de focs a les ribes del Ter.

Barraques al passeig de La Copa durant les Fires de Sant Narcís 2017

Instal·lació de parades per a la venda de menjars i begudes a l'espai de La Copa durant les Fires de Sant Narcís.

La Copa

El passeig de la Copa és una gran esplanada situada al bell mig del parc de la Devesa on es poden trobar 23 parades, popularment conegudes com les barraques, que gestionen les entitats cíviques de la ciutat. Cada nit s'hi celebren concerts i és l'espai més multitudinari de les Fires. Es calcula que durant la festa major hi passen més de 100.000 persones.

Les següents bases regulen les utilitzacions privatives, durant i amb motiu de la celebració de les Fires de Sant Narcís, d'espais municipals d'ús públic, amb destinació a la instal·lació i funcionament de parades de venda de menjars i begudes i regular el funcionament de la Comissió de la Copa.

Sol·licitud per a la instal·lació d'un circ a Girona durant les Fires de Sant Narcís 2017

Presentació de sol·licituds del 12 al 30 de juny.

Les següents bases regulen la sol·licitud per a l’atorgament de llicència o autorització d’ús privatiu per a la instal·lació d’un circ a la ciutat de Girona durant les Fires de Sant Narcís 2017, així com el règim de la utilització autoritzada.

El circ haurà d'estar instal·lat a l’espai públic que queda entre la Pl. Assemblea de Catalunya, l’Av. de Josep Terradellas i Joan, el Passeig de la Devesa, i el riu Ter, amb un metratge aproximat de superfície de 2.353 m2 i l’autorització s’atorga única i exclusivament per a les Fires de Sant Narcís de 2017, del 27 d’octubre 2017 al 5 de novembre de 2017, ambdós inclosos.

Sol·licitud d'instal·lació de parades de castanyes i panotxes durant Fires de Sant Narcís 2017

Presentació de sol·licituds del 18 de maig al 9 de juny.

Les següents bases regulen les condicions per a l'atorgament de les llicències d'ocupació temporal d’espais de domini públic per a la instal·lació de parades per a la venda de castanyes i panotxes durant les Fires de Sant Narcís 2017.

Sol·licitud per posar ATRACCIONS DE FIRA al Parc de la Devesa amb motiu de les Fires de Sant Narcís 2017

Presentació de sol·licituds del 5 al 23 de maig.

A les següents bases es regulen les sol·licituds per a l’atorgament de llicència o autorització d’ús privatiu per a la instal·lació de parades i atraccions de fira al Parc Municipal de la Devesa, durant les Fires de Sant Narcís 2017, així com el règim de les utilitzacions autoritzades. 

Dinamització del territori
 • Àrea de què depèn:

  Alcaldia

 • Adreça:

  Pl. del Vi, 1, 1a planta
  17004 - GIRONA

 • Telèfon:

  972 419 000 - centraleta
  Extensió 1183

 • Web:
 • Horari:

  De dilluns a divendres de 8 a 15 h

Veure en el plànol: