Tecnologia
i telecomunicacions

Parc Científic i Tecnològic de la Universitat de Girona

El Parc és el medi que contribueix a l'atracció, creació i desenvolupament d'empreses altament innovadores (Spin-offs i start-ups basades en la tecnologia i el coneixement, relacionades amb la R+D...), al foment de la interacció i relació entre aquests agents i els de l'entorn i a la promoció de la connexió entre aquest medi i aquests agents locals amb l'entorn global.

Història

El Parc Científic i Tecnològic de la Universitat de Girona es va conceptualitzar a finals dels anys 90. La primera idea va sorgir entre els anys 1998 i 1999. Els aleshores Rector Josep M. Nadal i President del Consell Social Jaume Casademont buscaven una major implicació de la Universitat amb el seu entorn. Aquests desitjos i inquietuds varen concretar una primera proposta redactada a finals de 1998. La Memòria del Consell Social de la Universitat de l'any 1999 recull el discurs del President Casademont on es refereix al Parc com una idea llargament gestada.

La idea inicial era ubicar el Parc a Montilivi. La UdG va aconseguir uns terrenys en la mateixa rotonda front del campus. Posteriorment, amb la implicació de l' Ajuntament, es va decidir iniciar el projecte en els terrenys de la Creueta.  

Edificis

El Parc té, a dia d'avui, 73.000 m2 de terreny, en la zona de la Creueta, contigua al Campus Montilivi i amb un vial que uneix directament les dues àrees.

El Parc està format pel següents edificis:

- Jaume Casademont
- Centre d'empreses - Gironaemprèn
- Narcís Monturiol
- ICRA
- Centre d'Alimentació i Salut
- Robòtica Submarina (CIRS)

Parc Científic i Tecnològic de la Universitat de Girona
Veure en el plànol: