Girona

PRESENTACIÓ

Girona, Ciutat Educadora

Girona va signar la Carta de Ciutats Educadores el 1990, amb els vots unànimes del Ple de l’Ajuntament. Ja des del minut zero, la nostra ciutat va tenir molt clar que aquest era el model que volíem per construir una Girona on les persones i la ciutat avancessin de la mà.

Logo de Girona, Ciutat Educadora

Tots aquests anys hem treballat amb la consideració de l’educació com un procés que afecta a tots els ciutadans i ciutadanes en qualsevol moment de la seva vida i en qualsevol lloc i circumstància.

Tenim clar que el govern local és el més proper a la ciutadania, i que a través de les nostres polítiques, podem treballar més activament pels objectius de la Carta i en la tasca de construir una ciutat millor a través de l’educació.

Notícies

1a sessió del XI Cicle Cinefòrum d'Educació
15/10/2019  |  Dimecres 27 de novembre de 2019, a les 18 h, al Museu del Cinema.
El projecte Ubuntu, de l'alumna de l'Escola d'Hostaleria i de Turisme Irene Molero, guanya el primer Premi d'Emprenedoria de l'FP de Girona
26/09/2019  |  El guardó es lliurarà durant la Setmana de la Ciutat Educadora, que tindrà lloc al mes de novembre. Hi han participat un total de 32 alumnes dels centres educatius de la ciutat.
Girona acollirà la tercera edició del Dia de l'Aprenent
10/09/2019  |  Es tracta d'una iniciativa única a Catalunya i a l'Estat espanyol i té com a objectiu promoure l'aprenentatge al llarg de la vida. L'alcaldessa Marta Madrenas inaugurarà la jornada aquest divendres a les 10 h a la Casa de Cultura.
Girona celebra avui el Dia Internacional de la Ciutat Educadora
30/11/2018  |  L'alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, presidirà l'acte, a les 19.15 h, al Centre Cultural La Mercè.
Més de 200 alumnes assisteixen a la 1a Jornada d'Innovació i Emprenedoria de l'FP a Girona
05/12/2018  |  Jornada organitzada pel Consell Municipal de la Formació Professional i Ocupacional de Girona, en el marc de la 3a Setmana Ciutat Educadora.
L'Ajuntament de Girona lliura la primera Beca Girona Premi d'Europa a l'Institut Santa Eugènia
28/11/2018  |  Des del consistori s'ha premiat el projecte @Volta_a_Europa del centre educatiu gironí.
Girona celebra la tercera edició de la Setmana de la Ciutat Educadora
26/11/2018  |  Des d'avui i fins al 2 de desembre s'han programat una cinquantena d'actes amb l'objectiu de promoure activitats educatives que contribueixin a la transformació de la ciutat.
El lema de la 6a Jornada Lluís M. De Puig és l'Europa de les persones
27/11/2018  |  L'alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, presidirà l'acte, que tindrà lloc demà a partir de les 18 h al Centre Cívic Barri Vell - Mercadal.
Girona presenta el seu projecte de Ciutat Educadora al XV Congrés Internacional de Ciutats Educadores
14/11/2018  |  Aquesta tarda l'alcaldessa Marta Madrenas participarà a la trobada, que té lloc del 13 al 16 de novembre a la ciutat portuguesa de Cascais.
L'Ajuntament de Girona coliderarà la xarxa "Ciutat educadora i turisme responsable. El patrimoni com a valor identitari de les ciutats" fins al 2020
25/10/2018  |  La ciutat acull avui i demà al Centre Cultural La Mercè una jornada d'aquest grup de treball creat el 2016 i en el qual participen catorze municipis d'arreu de l'Estat espanyol.
Girona disposarà d'una guia turística en xinès elaborada per alumnes de l'Escola La Salle
04/12/2017  |  La publicació es pot consultar al web de Turisme de l'Ajuntament de forma gratuïta.
El Consell Municipal de la Formació Professional i Ocupacional de Girona, aprova el pla de treball i presenta la web en la celebració de la II Setmana Ciutat Educadora
29/11/2017  |  La sessió plenària va tenir lloc el dilluns 27 de novembre al Centre d'Innovació i Formació Ocupacional (CIFO) de Salt.
Girona acull diverses activitats amb motiu del Dia Mundial de la Lluita contra la Sida
30/11/2017  |  L'acte central de la commemoració es farà demà a les 12 h al pont de Pedra.
La Xarxa de Ciutats Educadores de les Comarques Gironines vol formar part de l'Associació Internacional de Ciutats Educadores
29/11/2017  |  Aquest matí s'ha fet la primera jornada de la Xarxa a la Biblioteca Carles Rahola.
Girona celebra el Dia Internacional de la Ciutat Educadora
29/11/2017  |  L'acte commemoratiu tindrà lloc demà a la tarda a la plaça del Vi i tindrà com a eix central els valors de l'educació.
L'Ajuntament de Girona lliura la primera Beca Premi d'Europa a l'Institut Santiago Sobrequés
28/11/2017  |  L'acte ha donat el tret de sortida a la segona edició de la Setmana de la Ciutat Educadora. La beca, que està dotada amb 10.000 euros, tindrà continuïtat els propers anys.
Es constitueix el Consell d'Adolescents de Girona
28/11/2017  |  Un total de 25 joves de la ciutat prendran possessió del càrrec de consellers i conselleres aquesta tarda (18.30 h) en un acte a l'Auditori de la Mercè. Avui també es renovaran els membres del Consell d'Infants de Girona.
Girona celebra la segona edició de la Setmana de la Ciutat Educadora
24/11/2017  |  Del 27 de novembre al 3 de desembre s'han programat diverses activitats, entre les quals cal destacar el lliurament de la Beca Premi d'Europa, la Constitució del Consell d'Adolescents i la commemoració del Dia Internacional de la Ciutat Educadora.
Girona organitza la primera Setmana de la Ciutat Educadora
22/11/2016  |  L'esdeveniment tindrà lloc del 28 de novembre al 2 de desembre en diferents indrets de la ciutat. L'acte central serà la commemoració del Dia Internacional de la Ciutat Educadora, que se celebrarà el proper 30 de novembre, per primera vegada.
La ciutat educadora i la democràcia local centren la 4a Jornada Lluís M. de Puig
01/12/2016  |  L'acte es portarà a terme avui a partir de les 18 h al Centre Cívic Barri Vell - Mercadal.

3a setmana de la Ciutat Educadora 2018

Reportatge resum de les activitats dutes a terme durant la 3a setmana de la Ciutat Educadora a Girona del 26 de novembre al 2 de desembre de 2018.

  

Dia Internacional de la Ciutat Educadora

  

Vídeo de la taula rodona de la 1a Jornada de la Xarxa de Ciutats Educadores de les Comerques Gironines