Girona

1a SETMANA DE LA CIUTAT EDUCADORA

Del 28 de novembre al 2 de desembre de 2016
#GironaEducadora

Girona des de fa 25 anys aposta pel model de Ciutat Educadora. Les ciutats educadores treballem perquè l'educació sigui eix transversal de totes les polítiques locals, reforçant el potencial educador de les actuacions i programes de salut, medi ambient, urbanisme, mobilitat, cultura, esport, etc.

1a Setmana de la Ciutat Educadora

  

Dilluns, 28 novembre

Inauguració de la Primera Setmana de la Ciutat  Educadora i de l’exposició “Accions Locals, Valors Globals”
18 h - CASA DE CULTURA (plaça de l'Hospital, 6)
“Accions Locals, Valors Globals” és una exposició itinerant de l’Associació Internacional de Ciutats Educadores per conèixer experiències de 13 ciutats d’arreu del món que estan compromeses amb els principis de la Carta de Ciutats Educadores.
 

Itinerari seguint escultures de la ciutat i actuació musical al teatre de l’escola La Salle
18.30 h - DAVANT LA CASA DE CULTURA
Aquesta és una activitat organitzada pel Consell Municipal d’Educació, en col·laboració amb Amics de la UNESCO i l’escola La Salle.
+ INFO
Cal inscripció prèvia al 972 221 866 o caseta@ajgirona.cat  

  

Dimarts, 29 novembre

1a trobada de Ciutats Educadores de les comarques gironines
9.30 h - AJUNTAMENT DE GIRONA
Banyoles, Figueres, Girona, Olot, Palafrugell, Palamós, Salt, Santa Coloma de Farners, les 8 ciutats de les comarques gironines membres de l’Associació Internacional de Ciutats Educadores (AICE), signen el Compromís per potenciar la Ciutat Educadora a les nostres comarques.
 

Taller de famílies: debat entorn al model d’escolarització a la ciutat (grup de treball tancat)
18 a 20 h - CENTRE CÍVIC BARRI VELL (c/ de la Cort Reial, 7)
Taller participatiu en el marc del Procés deliberatiu entorn a la planificació educativa a la ciutat de Girona: per a un model d’escolarització més equitatiu en l’accés i en el resultat.
 

Acte de constitució del Consell de la Formació Professional i Ocupacional de Girona
19 h - SERVEI MUNICIPAL D’OCUPACIÓ (c/ de Narcís Xifra i Masmitjà, 43)
La creació d’aquest consell forma part de les actuacions per impulsar i fer de la ciutat de Girona una Ciutat Educadora, en el sentit que es dota la ciutat d’un espai de participació per promoure la transversalitat i el treball en xarxa entre tots els agents implicats en la formació professional i l’ocupació. Hi estan convocats els seus membres, i convidats a assistir-hi tots els ciutadans i ciutadanes que ho desitgin.

  

Dimecres, 30 novembre

Acte de celebració del Dia Internacional de la Ciutat Educadora
18.30 H - TEATRE MUNICIPAL

1A PART

Inici de curs del Consell d’Infants i presa possessió nous consellers i conselleres.

La Ciutat Educadora fomenta la participació ciutadana des d’una perspectiva crítica i responsable. Aquest acte es planteja per marcar l’inici de l’activitat del Consell d’Infants per aquest curs i la presa de possessió del càrrec dels nous consellers i conselleres.

2A PART

Parlament: què és una ciutat amiga de la infància? Lliurament a la ciutat de Girona del distintiu Ciutat Amiga de la Infància, a càrrec de Jaume Gazquez, vocal d’UNICEF Catalunya.
La ciutat de Girona ha rebut recentment el Segell de Ciutat Amiga de la Infància, una distinció que atorga UNICEF a les ciutats que tenen com a compromís desenvolupar polítiques avançades d’infància i fomentar els drets dels infants.

Lectura del manifest d'alcaldes i alcaldesses de l’Associació Internacional de les Ciutats Educadores.

  

Dijous, 1 desembre

Taller de docents: debat entorn al model d’escolarització a la ciutat (grup de treball tancat)
De 15 a 17 h - CASA DE CULTURA (plaça de l'Hostpital, 6)
Taller participatiu en el marc del Procés deliberatiu entorn a la planificació educativa a la ciutat de Girona: per a un model d’escolarització més equitatiu en l’accés i en el resultat.
 

4a Jornada Lluís M. de Puig: Ciutat - Educació - Democràcia Local
18 h - CENTRE CÍVIC BARRI VELL-MERCADAL (c/ de la Cort Reial, 7)
PROGRAMA

Respecte, diàleg i interacció a nivel local: fem prou? Fem més?, a càrrec de Xavier Serra Besalú, professor de filosofia i articulista.

Educar en els drets humans, a càrrec d'Irene Puig Oliver, professora de filosofia.

Ciutat educadora i governança local, a càrrec d'Angel Castiñeira, Doctor en Filosofia i Ciències de l'Educació, director i professor titular del Departament de Ciències Socials d'ESADE i director de la Càtedra Lideratges i Governança Democràtica d'ESADE Business School.

La Girona educadora i el Premi d'Europa, a càrrec d'Isabel Muradàs, tinenta d'alcalde d'Educació i Esports de l'Ajuntament de Girona.

  

Divendres, 2 desembre

Els centres educatius de Girona i la Ciutat Educadora
CENTRES EDUCATIUS DE LA CIUTAT
Es convida els centres educatius de la ciutat a dedicar un petit espai durant aquest matí per parlar de Ciutat Educadora i Girona. Es proposa el visionat d’un petit vídeo de 5 min. i aportacions d’idees, compromisos, propostes dels alumnes vers la Ciutat Educadora.
+ INFO

Dia Internacional de la Ciutat Educadora

Dia Internacional de la Ciutat Educadora

L'alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, presenta la primera Setmana de la Ciutat Educadora, que té lloc del 28 de novembre al 4 de desembre de 2016 a Girona. La iniciativa forma part del projecte de Girona, Ciutat Educadora.

Inauguració de la 1a Setmana de la Ciutat Educadora

Actes d'inauguració de la primera Setmana de la Ciutat Educadora, que va tenir lloc del 28 de novembre al 4 de desembre de 2016 a Girona. La iniciativa forma part del projecte de Girona, Ciutat Educadora.

Vídeo - resum de la primera Setmana de la Ciutat Educadora

Vídeo - resum dels principals actes celebrats durant la primera Setmana de la Ciutat Educadora, que va tenir lloc del 28 de novembre al 4 de desembre de 2016 a Girona. La iniciativa forma part del projecte de Girona, Ciutat Educadora.