Girona

XCECG. Xarxa de Ciutats Educadores de les Comarques Gironines

A finals de l’any 2016, diferents municipis de les comarques gironines, membres de l’Associació Internacional de Ciutats Educadores (AICE), compartint l’interès i el compromís per desenvolupar i potenciar l’educació com a eix transversal de les polítiques locals, varem constituir la Xarxa de Ciutats Educadores de les Comarques Gironines de la que, fins ara, en formem part Banyoles, Figueres, Olot, Palafrugell, Palamós, Ripoll, Salt, Santa Coloma de Farners i Girona.

La ciutat de Girona va acceptar la coordinació de la Xarxa durant aquest primer any 2017, amb l’acord d’anar assumint aquesta coordinació rotativament cada any un municipi de la Xarxa que voluntàriament hi estigui disposat.

Un dels compromisos de la Xarxa va ser l’organització d’una Jornada anual convidant a tots els municipis de les comarques gironines amb l’objectiu de créixer com a xarxa i, sobretot, d’intercanviar experiències, donar a conèixer el compromís de les ciutats educadores i compartir polítiques municipals que impulsin l’educació en el seu sentit més ampli entenent l’educació com un procés integral que ha d’implicar a tota la ciutadania en qualsevol lloc i en qualsevol moment del seu cicle vital. 

La 1a Jornada de la Xarxa de Ciutats Educadores de les comarques gironines va tenir lloc el dimecres 29 de novembre de 2017 a la Biblioteca Carles Rahola, en el marc de la 2a Setmana de Ciutats Educadores. Era una jornada d’interès per a tots aquells pobles, viles i ciutats que vulguin treballar per l’educació com un element essencial en les polítiques locals i que és molt important l’assistència dels alcaldes i alcaldesses a la jornada acompanyats de tots aquells càrrecs electes, personal tècnic o entitats que consideri.  

Com ser membre de la Xarxa

Per ser membre de la Xarxa cal formar part de l’AICE i que l’Ajuntament aprovi el document d’adhesió. Podeu demanar informació a la Ciutat Coordinadora de l’any en curs o a qualsevol ciutat membre de la Xarxa.

Documentació

Ciutats de la Xarxa

Les ciutats, pobles i viles de la Xarxa ens posem a la disposició de qualsevol població que vulgui informació sobre les Ciutats Educadores o bé com formar part d’aquesta xarxa i compartir projectes i il·lusions.

Banyoles  educacio@ajbanyoles.org
Cassà de la Selva  ensenyament@cassa.cat
Castell-Platja d’Aro  ensenyament@platjadaro.com
Figueres educacio@figueres.org
Girona    educacio@ajgirona.cat
Olot   ime@olot.cat
Palafrugell  educacio@palafrugell.cat
Palamós  ciutateducadora@palamos.cat
Ripoll  participació@ajripoll.cat
Salt  ensenyament@salt.cat
Santa Coloma de Farners  educaci@scf.cat
Santa Cristina d’Aro  jnadal@santacristina.cat

Ciutats coordinadores

Any 2017 - GIRONA
Any 2018 - RIPOLL

Vídeo de la taula rodona de la 1a Jornada de la Xarxa de Ciutats Educadores de les Comerques Gironines

  

Dia Internacional de la Ciutat Educadora