Mercagirona

El 14 de maig de 1984 s'inaugura Mercagirona, mercat majorista de fruites i verdures, al pla d'abastaments de la ciutat.

A finals del segle XIX els primers assentadors majoristes es van instal·lar a la ciutat de Girona, a la plaça de la Independència. El primer assentador del qual es té referència és l'avi Foixà, que es va instal·lar com a majorista, receptor i distribuïdor de les verdures als distints venedors del mercat gironí. De mica en mica, nous assentadors es van instal·lar. L'activitat comercial cada cop va augmentar més i l'indret es va fer petit. Passada la Guerra Civil, els majoristes es van traslladar als carrers adjacents del nou mercat d'abastaments.

L'activitat i dinàmica que desenvolupa en si mateix el mercat a l'engròs va fer que, a iniciativa de l'Ajuntament i amb el recolzament dels majoristes, es construís Mercagirona, al pla d'abastaments de la ciutat, el 1984.

Actualment no hi ha cap parada en traspàs.

Instal·lacions i serveis

 Solar de 22.909,34 m²
 Edifici rectangular de 7.000 m²
 24 mòduls de 160 m² cadascun
 Zona d'exposició de productes
 Magatzem de mercaderies
 Cambra frigorífica
 Moll
 Oficina d'administració
 Sala de reunions
 Servei WC
 Bàscula pública

Concessionaris

S'accedeix com a titular d'un punt de venda mitjançant concessió municipal, que comporta el pagament d'un preu públic mensual i d'un cànon anual. Poden ser titulars d'un punt de venda majoristes, el propi Ajuntament, cooperatives o unió de cooperatives i agrupació de detallistes o venedors al detall.

Mercagirona
 • Adreça:

  C. Camp Gurnau, 4
  17005 - GIRONA

 • Telèfon:

  972 241 361

 • Web:
 • Horari:

  De dilluns a divendres de 9 a 17 h

Veure en el plànol: