Mercat de les Ribes del Ter

El mercat de marxants

El mercat de les Ribes del Ter ofereix una de les imatges més representatives del tradicional intercanvi de productes i mercaderies a la ciutat. Les seves parades, disposades linealment, constitueixen un interminable circuit comercial a cel obert, ofereixen des de productes alimentaris com fruites, verdures, fruita seca o embotits fins a articles de regal, complements, roba, calçat, teixits...

Mercat setmanal que es celebra els DIMARTS i DISSABTES al matí.
De setembre a juny s'instal·la a les Ribes del Ter i a l'estiu al Parc de la Devesa.

Catàleg informatiu del mercat de la devesaConstitueixen un nucli comercial de comerç de proximitat que es complementa amb l'oferta comercial d'aquest tipus. És per aquest motiu que és necessària la conservació i millora permanent d'aquesta activitat.

Entre d'altres motius, es constata la importància del mercat ambulant en la capacitat d'atracció comercial que exerceix sobre els consumidors no tan sols d'àmbit local sinó també supramunicipal, de la mateixa manera que també esdevé un punt d'atracció turístic més de la ciutat. 

Serveis

Tant els marxants com els usuaris del mercat poden gaudir dels següents serveis:

 Recollida selectiva de brossa
 Oficines per a atenció personalitzada
 Lavabos a disposició del públic i els marxants
 Canviador de nadons
 Zona de pícnic propera al mercat

Junta Local de Mercats Ambulants

L'Ajuntament de Girona es relaciona i interactua amb els marxants elaborant accions conjuntes i plans de treball.

Una de les accions més notòries és la Junta Local de Mercats Ambulants, creada l'any 2004 amb caràcter deliberatiu no vinculant.

L'objectiu principal és aconseguir la millora general, de forma contínua i progressiva, dels Mercats ambulants de dimarts i dissabtes de la ciutat de Girona, fomentant el consens i les iniciatives conjuntes de l'Ajuntament de Girona i el Gremis i Associacions de Marxants del Mercat de les Ribes del Ter.

Així mateix, reiterar en la promoció i difusió del mercat de manera que es converteixi en un atractiu turístic pels visitants i un lloc assidu pels residents.

Les reunions tenen una periodicitat bimensual i es tracten de forma conjunta, Ajuntament i Marxants, els temes establerts en el pla de treball. 

Mercat de les Ribes del Ter
 • Situació:

  De setembre a juny: Ribes del Ter
  Estiu: Parc de la Devesa

 • Horari:

  Dimarts i dissabtes de 9 a 13.30 h.

 • Línies de bus:

  L1, L2, L5, L6, L8 i L11
  Aparcament municipal

 • Assentador municipal del mercat:

  Francesc Sánchez
  Telèfon: 972 419 079

Veure en el plànol: