Mercat del Lleó

Mercat d'abastaments

El Mercat Municipal d'Abastaments és el centre de distribució de producte fresc de la ciutat: carn, peix, fruites i verdures, queviures... El mercat, que es troba situat a la plaça Francesc Calvet i Rubalcaba, popularment coneguda com la plaça del Lleó, destaca per l'excel·lent qualitat dels seus productes i el tracte personal i quotidià al client.

El seu horari és de dilluns a divendres de 7 a 15 h.
Divendres tarda de 17 a 20.30 h
Dissabtes i vigílies de festius de 7 a 15 h

Té una superfície de planta de 1.712 m² distribuïts, quasi a parts iguals, entre parades i passadissos i amb un lineal de venda de quasi mig quilòmetre. Hi ha 60 punts de venda: 11 carnisseries-cansaladeries-xarcuteries, 10 de fruites i verdures, 9 de peix i marisc, 7 d'aviram i cacera, 5 de plats cuinats, 3 de pesca salada i 15 d'altres activitats.

A l'exterior, encerclant l'edifici, hi ha diversitat de parades amb productes de pagès i venedors d'articles no alimentaris. 

Actualment no hi ha cap parada en traspàs.

Història

Catàleg mercat del lleóA l'edat mitjana ja se celebrava a Girona un mercat setmanal, on s'oferien productes del camp i s'intercanviaven mercaderies. La seva localització va donar origen al raval, espai fora muralla que més tard s'integrà a la ciutat i creà el barri del Mercadal. Des del segle XVIII, a la plaça de les Cols, avui rambla de la Llibertat, se celebrava diàriament el mercat de queviures, on carnissers, peixaters i pagesos col·locaven les seves parades sota la vigilància i control del mostassà. Amb el creixement de la ciutat, la plaça de les Cols començà a fer-se petita.

El 3 de novembre de 1944 es va inaugurar oficialment el nou edifici del Mercat Municipal d'Abastaments. Els llocs de venda foren adjudicats sota concessió municipal a comerciants de diferents especialitats de producte fresc.

Principals actuacions de millora

A l'any 1982 es van remodelar la totalitat de parades interiors, al 1993 es canviar la coberta, cambres frigorífiques, portes automàtiques, pintura, finestrals i conjunt de serveis i subministres. Al 1997 es va substituir la pavimentació interna. A l'any 2002 es va climatitzar. Al 2008 s'han iniciat les obres de millora del moll de càrrega i entorn.

Mercat del Lleó
 • Adreça:

  Pl. Calvet i Rubalcaba, 15
  17002 - GIRONA

 • Telèfon:

  972 201 163

 • A/e:
 • Web:
 • Horari:

  De dilluns a divendres de 7 a 15 h
  Divendres tarda de 17 a 20.30 h
  Dissabtes i vigílies de festius de 7 a 15 h

 • Assentador municipal del mercat:

  Narcís Matas Bosch

 • Línies de bus:

  L1, L6 i L11 (L2, L5 i L7 a 5 minuts)
  Aparcaments propers al mercat

Veure en el plànol: