Concurs

  El concurs

 

L’INTRO és un concurs de música emergent organitzat per l’Ajuntament de Girona i l’Espai Marfà i produït per Link Produccions. Després de 11 anys de trajectòria, el Concurs de Música Emergent de Girona ha aconseguit situar-se en el mapa de concursos musicals catalans.

El concurs és un referent al panorama musical doncs ha aconseguit vincular-se a esdeveniments i escenaris destacats de la ciutat i l’àrea metropolitana. Així, un any més la primera eliminatòria serà l’“Strena’t a l’Intro” doncs se celebrarà dins el festival Strenes.

A la primera eliminatòria, que tindrà lloc el mes d’abril, 8 bandes prèviament seleccionades per un jurat i per votació popular a través d’un concurs a Facebook, actuaran ens diferents escenaris de la ciutat.

A la segona eliminatòria/semifinals, les 4 bandes classificades actuaran com a teloneres de bandes reconegudes a la sala La Mirona de Salt. 

I finalment, per Fires de Sant Narcís, dues bandes seran les finalistes i seran puntuades per un jurat d’honor format per persones reconegudes del sector musical.

Votació popular: La banda més votada a través d’un concurs de Facebook en la primera fase es classificarà directament.

Seguint amb la voluntat de ser una plataforma i una eina d'informació per als grups emergents, INTRO organitza, conjuntament amb l'Espai Marfà, uns tallers enfocats als grups de música: 
 

Comunicació i xarxes socials aplicades a projectes musicals
5 i 22 abril de 2018, de 19.00 a 20.30
Les xarxes socials digitals són una eina potent de difusió i recolzament promocional per les bandes i artistes musicals, emergents i consolidats. La comunicació musical de qualsevol proposta és a l’abast de tothom i tot artista pot esdevenir el seu propi cap de premsa i community manager.

Ara bé, per comunicar cal ser curós i no cometre errades que podrien esdevenir contraproduents pel projecte musical. En aquestes jornades, teòriques i pràctiques, facilitarem algunes pautes bàsiques, eines i recomanacions per tal de comunicar adequadament tot tipus de propostes musicals.

Ponent: Adrià Cortadellas
Adrià Cortadellas és llicenciat en Periodisme per la Universitat Autònoma de Barcelona, i en Humanitats per la Universitat Pompeu Fabra. Actualment és el responsable de comunicació d’APECAT (Associació de Productors i Editors Fonogràfics de Catalunya), de La Fura dels Baus i de l’Ajuntament de la Bisbal d’Empordà i codirector del mitjà de comunicació Surtdecasa Empordà. Ha treballat en departaments de comunicació de segells discogràfics com Bankrobber o Chesapik, d’editorials com el Grup 62, de festivals com el Festival Internacional de Torre Maria, o d’entitats com Indivendres o la Fundació Pompeu Fabra. A més, també ha capitanejat la comunicació de bandes com Sanjays, Delighters o Fetus, dels quals també n’és músic.