Museus

Els següents museus són gestionats per l'Ajuntament de Girona. Us proposem descobrir els tresors més preuats de la ciutat a través del patrimoni ric i divers que conserven. Aconseguiu l'entrada conjunta amb un 50% de descompte a partir de la visita al segon museu. Vàlida durant 6 mesos, podeu trobar-la als museus de Girona, a les oficines de turisme i als hotels de la ciutat.

Museu del Cinema

El Museu del Cinema de Girona és un dels pocs museus del món on podràs fer un viatge a través de 500 anys d’història de les imatges, veient quins foren els antecedents i orígens del cinema, com a tècnica i com a espectacle visual, i conèixer els inicis del setè art fins a l’arribada de la televisió.

En ell podeu disfrutar de la Col·lecció Tomàs Mallol, que és una de les col·leccions d’aparells cinematogràfics i precinematogràfics més reconegudes a nivell internacional, adquirida per l’Ajuntament de Girona l’any 1994.

El seu principal objectiu ha estat recollir tots els elements que configuren la prehistòria del cinema i els seus primers anys d’existència per a posar-los a l'abast de tothom. Els objectes que podem veure expliquen com es representaven les imatges abans del cinema i quin va ser el procés tècnic que va desembocar en l’invent del cinematògraf el 1895.

Museu del Cinema
 • De qui depèn:

  Ajuntament de Girona
  Àrea d'Alcaldia - Servei de Cultura
  Fundació Museu del Cinema - Col·lecció Tomàs Mallol

 • Adreça:

  C. Sèquia, 1
  17001 - GIRONA

 • Telèfon:

  972 412 777

 • Fax:

  972 413 047

 • A/e:
 • Web:
Veure en el plànol: