Cursos i tallers
als equipaments municipals

  

Cursos i tallers de la Xarxa de Centres Cívics

En aquesta pàgina podeu consultar l'oferta de cursos i tallers que es programen durant tot el curs i fer les preinscripcions en línia. El programa de formació que us presentem, està classificat per cursos i tallers adreçats a infants i joves i cursos adreçats a públic adult. També hi trobareu cursos de periodicitats diverses, com cursos anuals que duren d'octubre a juny i tallers i monogràfics de durada més curta. Tot el programa formatiu està classificat per disciplines i nivells de formació. Els programa recull les diferents propostes formatives organitzades per diferents entitats i associacions.

Cursos i tallers de l'Espai Marfà

L’Espai Marfà és un equipament cultural municipal creat a partir de la rehabilitació de l’antiga fàbrica de filats Marfà al barri de Santa Eugènia. L’Espai Marfà va iniciar la seva activitat a principis de l’any 2012 i vol esdevenir un centre de referència en l’àmbit de la música moderna pel que fa al suport a la creació, la formació i les iniciatives del sector musical.

EMA. Escola Municipal d'Art al Centre Cultural la Mercè

L’Escola Municipal d’Art començarà el nou curs 2014 - 2015 el dilluns 15 de setembre amb la voluntat de consolidar-se com a centre de referència quant a la formació artística de la ciutat. En aquest sentit, una de les principals novetats del curs vinent és l’estrena d’una nova proposta educativa: els estudis en disseny (emaDisseny). D’aquesta manera, es completa el projecte educatiu del centre amb les cinc línies de treball següents: emaDisseny, emaArt, emaXics, tallers i monogràfics.

EMHU. Escola Municipal d'Humanitats del Centre Cultural la Mercè

L'Escola Municipal d'Humanitats és un espai dedicat a les lletres i el pensament contemporani que s'articula a través d'activitats culturals de creació, reflexió i divulgació del coneixement. Un espai que permet un accés obert i dinàmic a la cultura, a nivell intel·lectual i també com a experiència viscuda.

Una programació del Centre Cultural la Mercè actual, global i vinculada al territori. Un conjunt de propostes per reflexionar, pensar, crear, conèixer i créixer. 

Hi ha programació durant el curs, programació d'estiu i l'Aula d'Escriptura

Per a més informació podeu consultar l'enllaç al web que es mostra a continuació.

Activitats esportives del Servei Municipal d'Esports

L'objectius principal d’aquesta oferta d’activitats esportives és promoure i facilitar la pràctica de l’activitat física i l’esport entre la ciutadania, mitjançant una àmplia oferta d’activitats adreçades a totes les edats, i contribuir a millorar la salut, la qualitat de vida i el benestar de la població, així com ser un element d’integració i cohesió social.

Hi ha una programació anual de cursos, i una programació especial a la primavera i a l'estiu. També hi ha un calendari de curses i marxes populars.

Tallers i activitats a les Biblioteques de Girona

Les biblioteques de Girona organitzen al llarg de l'any diferents activitats adreçades a adults, joves i infants. Des de la seva pàgina web teniu la possibilitat de fer la vostra proposta d'activitat.

En el següent enllaç podeu consultar-ne la programació.

Formació per a persones aturades del Servei Municipal d'Ocupació (SMO)

Des del Servei Municipal d'Ocupació de l'Ajuntament de Girona es treballa per oferir als ciutadans una oferta formativa que els pugui ser útil per a la seva inserció en el mercat laboral o per al seu desenvolupament professional.

En el següent enllaç podeu consultar les propostes formatives que ofereix el servei així com els requisits per poder accedir-hi.

Formació per a persones emprenedores de Girona Emprèn

Els recursos formatius que ofereix Girona Emprèn van dirigits a persones emprenedores amb una idea de negoci o amb una empresa en funcionament de menys de tres anys d'antiguitat.
A continuació podeu consultar les activitats formatives que ofereix aquest servei.
Per a realitzar la inscripció on-line, heu d'entrar a dintre la descripció del curs que sigui del vostre interès.

Formació per a joves del Servei de Joventut

A l'Estació Espai Jove, Els Químics Espai Jove i el Servei d'Informació Juvenil a l'Espai Marfà

El Servei de Joventut de l'Ajuntament de Girona ofereix als joves, en els 3 punts d'informació juvenil que hi ha a la ciutat, la possibilitat de realitzar-hi diferents cursos i activitats formatives de diferents temàtiques que puguin ésser del seu interès i els puguin ajudar en el seu desenvolupament personal i professional.

Formació per a joves del Centre Jove de Salut

Des del Centre Jove de Salut es porten a terme diferents actuacions formatives dirigides als nois i noies de fins a 25 anys de la ciutat de Girona. La finalitat d'aquests cursos i tallers és promoure la salut i prevenir conductes de risc entre la població jove.

A continuació podeu consultar la programació d'activitats i com fer-ne la inscripció.

 

Activitats de La Caseta. Serveis Educatius

A la Caseta, serveis educatius, treballem perquè la ciutadania tingui un fàcil accés al coneixement de la ciutat en un sentit ampli: història, patrimoni, funcionament, medi ambient. L'oferta d'activitats és molt diversa i està adreçada tant als centres educatius en concret com a la ciutadania en general.

Per a consultar la programació d'activitats i sol·litar-ne la inscripció, consulteu el següent enllaç:

Cursos de música de l'Escola Municipal de Música (EMM)

L'oferta formativa de l'Escola Municipal de Música de Girona es concreta en sis programes formatius diferents en què l'eix vertebrador és l'aprenentatge instrumental. També ofereixen el programa de Sensibilització en què es treballa el desenvolupament sensorial i motriu a través de la música.

En el següent enllaç podeu consultar la pàgina web de l'escola amb la programació formativa i la normativa de matriculació, així com altra informació sobre preus o la programació de l'aula oberta.

Casals i activitats d'estiu per infants i joves

L'Ajuntament de Girona vol assegurar que durant el període d'estiu tots els infants i joves de la ciutat tinguin l'oportunitat de participar en activitats educatives. Amb aquesta finalitat promou i dóna suport, en el marc d'un programa municipal, a un conjunt d'activitats culturals, d'esport i de lleure organitzades per diferents entitats i associacions de la ciutat. Aquest suport ha de permetre als infants i joves gaudir d'una oferta d'activitats amb garantia de qualitat. L'Ajuntament de Girona es preocupa i posa els mitjans necessaris perquè aquesta oferta d'activitats sigui assequible per a tots i totes.

En el següents enllaços podeu consultar la programació de casals i activitats d'estiu, el període de preinscripcions i altres informacions del vostre interès.