Defensor de la ciutadania

Què és?

El defensor de la ciutadania és una institució que té per missió vetllar pels drets dels ciutadans en relació amb l'actuació de l'Administració municipal, dels organismes administratius que en depenen, així com de les empreses de serveis públics amb capital municipal i dels concessionaris dels serveis públics.

Per tal que això sigui possible, pot supervisar l'activitat que duen a terme l'Administració municipal, les persones que en depenen o bé que estan adscrites a un servei públic.

 

Una mica d'història
El 20 de desembre de 1999 el Ple municipal de la ciutat de Girona va aprovar la figura del defensor/a de la ciutadania.
La primera persona que va assumir aquest càrrec va ser la rossinca M. Teresa Seseras, advocada especialitzada en dret de família. Desprès d'un primer mandat de quatre anys, va tornar a renovar el càrrec per un segon mandat, aquest de cinc anys, i va ocupar el lloc de defensora fins l'abril del 2009, quan l'Ajuntament va trobar la persona que ocuparia el seu lloc com a nou defensor.
El 14 d'abril de 2009 va ser escollit el nou defensor de la ciutadania, Ramon Llorente, advocat laboralista i de família que des de llavors i fins a dia d'avui ocupa aquest càrrec.

 Ramon Llorente, Defensor de la ciutadania

Defensor de la ciutadania
 • Adreça:

  Plaça del Vi, 1
  17004 - GIRONA

 • Telèfon:

  972 419 444

 • A/e:
 • Horari:

  De dilluns a divendres de 9.30 a 14 h.
  Tardes amb hores de visita concertades.

Veure en el plànol: