Dia

Dia d'Europa 2013

9 de maig

El 9 de maig de 1950 Robert Schuman va presentar la proposta, coneguda com a “Declaració Schuman”, que proposava la creació d’una Europa organitzada per tal de mantenir unes relacions pacífiques entre els països europeus que en formaven part.

Aquesta proposta va ser l’embrió de la creació del que avui dia és la Unió Europea, per això el 9 de maig va ser el dia escollit per celebrar el Dia d’Europa a la cimera de la UE que va tenir lloc a Milà el 1985.

Any Europeu dels Ciutadans 2013

Notícies

Girona celebra el Dia d'Europa amb un acte institucional
08/05/2013  |  L'Ajuntament de Girona, la Diputació i la Generalitat han organitzat un acte de commemoració en el que tindrà lloc el lliurament de la Placa d'Honor del Premi d'Europa i la jornada Lluís Maria de Puig· Divendres 10 a les 19 h, el saló de descans del Teatre Municipal.
Girona rep la placa d'honor del Consell d'Europa
24/04/2013  |  Els Premis d'Europa reconeixen la tasca de foment de l'ideal europeu de les ciutats. La cerimònia de lliurament del guardó es farà el dia 10 de maig.

DESTAQUEM

Premi Europa

Consell d'Europa

logotip

La ciutat de Girona, distingida l’any 2013 amb la Placa d’Honor del Premi d’Europa del Consell d’Europa. Aquesta distinció segueix a la de la Bandera d’Honor del Consell d’Europa, obtinguda l’any 1984. 

L'alcade de Girona recollint el premi

Gabinet d'estudis socials i europeus
Veure en el plànol:

Europe Day in Girona

"Girona annually celebrates the Europe Day with different activities. During the celebration of this year the city received the European Council board on the occasion of promoting Girona as a city committed with European values". Author: Laia Fàbregas

Girona celebra el Dia d'Europa 2013

L'Ajuntament de Girona, la Diputació i la Generalitat de Catalunya van organitzar un acte de commemoració, divendres 10 de maig de 2013, en el que va tenir lloc el lliurament de la Placa d'Honor del Premi d'Europa i la jornada Lluís Maria de Puig.

Girona commemora el Dia d'Europa

L'Ajuntament de Girona va commemorar el Dia d'Europa amb un acte institucional presidit per l'alcalde de la ciutat, Carles Puigdemont, que va tenir lloc el dimecres 9 de maig de 2012 a les 20 h al Saló de Descans del Teatre Municipal.

Girona i Europa: una vocació, una realitat, un objectiu

Vídeo realitzat en commemoració del Dia d'Europa (9 de maig) que l'Ajuntament de Girona va celebrar al Teatre Municipal. Un vídeo que mostra els profunds lligams de la ciutat amb la realitat europea.