Dia

Acte institucional per commemorar el Dia d'Europa 2014

Divendres 9 de maig
Saló de descans del Teatre Municipal
Pl. del Vi, 1
11.30 h
L’alcalde de Girona, Carles Puigdemont; el president de la Diputació de Girona, Joan Giraut, i el delegat del Govern de la Generalitat, Eudald Casadesús, es complauen a convidar-vos a la commemoració institucional del Dia d’Europa, que tindrà lloc el divendres 9 de maig, a les 11.30 h, al Saló de Descans del Teatre Municipal.

  

 

Dia d'Europa 2014 - #EuropeDay

9 de maig

El 9 de maig de 1950 Robert Schuman va presentar la proposta, coneguda com a “Declaració Schuman”, que proposava la creació d’una Europa organitzada per tal de mantenir unes relacions pacífiques entre els països europeus que en formaven part.

Aquesta proposta va ser l’embrió de la creació del que avui dia és la Unió Europea, per això el 9 de maig va ser el dia escollit per celebrar el Dia d’Europa a la cimera de la UE que va tenir lloc a Milà el 1985.

Eleccions al Parlament Europeu 2014

Notícies

Girona commemora el Dia d'Europa
09/05/2014  |  L'Ajuntament de Girona, la delegació territorial de la Generalitat de Catalunya i la Diputació de Girona celebren la jornada amb un acte institucional al Saló de Descans del Teatre Municipal

DESTAQUEM

Premi Europa

Consell d'Europa

logotip

La ciutat de Girona, distingida l’any 2013 amb la Placa d’Honor del Premi d’Europa del Consell d’Europa. Aquesta distinció segueix a la de la Bandera d’Honor del Consell d’Europa, obtinguda l’any 1984. 

L'alcade de Girona recollint el premi

Gabinet d'estudis socials i europeus
Veure en el plànol:

Girona celebra el Dia d'Europa 2014

La reivindicació dels valors originals que van donar lloc a Europa ha present durant tot l'acte. Carles Puigdemont ha subratllat la "vocació europea secular" de Girona i ha manifestat que "és un dia per renovar els valors i els compromisos amb la idea d'Europa que significa pau, progrés, democràcia i solidaritat amb el món". En el mateix sentit s'ha pronunciat el conseller Santi Vila, qui ha ressaltat la "radicalitat europea" de la ciutat i ha felicitat Girona per "liderar aquest discurs tan modern de progrés i compromís europeu". El president de la Diputació, Joan Giraut, ha refermat també el discurs del compromís "en aquest projecte que ha d'estar regit per valors democràtics".

Dia d'Europa 2013

Acte institucional, 10 de maig de 2013. Projecció audiovisual sobre la ciutat de Girona.

Dia d'Europa 2012

Acte institucional, 9 de maig de 2012. Projecció audiovisual Girona i Europa: una vocació, una realitat, un objectiu.

Dia d'Europa 2012

Acte institucional, 9 de maig de 2012. Testimonis d'estudiants de la UdG-Erasmus des de Lausanne, Namur, Flemingsberg, Cardiff.