CONVERSES D'EDUCACIÓ DIGITAL

El meu fill 2.0:
Una oportunitat per tornar a connectar

Converses sobre Educació Digital

 

Presentació

Què és el grooming? I el Sexting? Què faig quan crec que al meu fill li estan fent ciberassetjament? He estat víctima del phishing? El món paral·lel que Internet i les xarxes socials han creat és un autèntic desconegut per a la immensa majoria de pares i mares majors de 30 anys. Tot són anglicanismes i noms estranys, els nens i nenes es passen hores i hores enganxats a l’ipad i al mòbil, parlen amb qui volen, ensenyen el que no haurien i traspassen portes que no haurien de traspassar en cap cas. Però què hi puc fer jo si no en sé res?

Les xarxes socials s’han multiplicat any rere any creant un univers habitat bàsicament per adolescents, moltes vegades desesperats per trobar el reconeixement i l’autoafirmació 2.0 ensenyant tot el que fan, el que pensen, el que senten o com van vestits. Snapchat, Ask, Instagram, Whatsapp, VK, Tinder, Omegle... Quasi cap adolescent utilitza les xarxes socials dels adults, excepte Instagram, la nova moda entre els menors de 13 anys. Les xarxes però, amaguen molts racons foscos que cal conèixer per poder fer un bon acompanyament als fills, per resoldre els seus dubtes, per avisar dels perills, detectar-los i solucionar-los a temps. La premsa en va plena d’adolescents ciberassetjats, de menors despullats per pròpia voluntat, d’adults condemnats i adolescents que no aguanten més aquesta hiperpressió social i acaben suïcidant-se.

Davant de tota una realitat que viu en paral·lel a la nostra quotidianitat, l’Ajuntament de Girona, va crear una Comissió per l’Educació Digital, amb representants dels diferents departaments de les administracions implicades. Aquesta comissió, ja fa dos anys, va impulsar la creació de la primera guia digital dirigida a pares i mares per trencar una barrera que ja no només és tecnològica sinó també educacional i sentimental amb els fills. Enguany, s’ha decidit fer un pas més i, previ a la publicació de la segona edició de la guia també digital, s’han preparat quatre xerrades amb especialistes per tractar totes les incògnites que ens plantegen les xarxes socials i com les utilitzen els adolescents.

Les xerrades (gratuïtes amb inscripció) van dirigides als pares i mares, educadors , bàsicament, i públic en general de la ciutat. 

Els dies 15 i 22 de febrer i 7 i 14 de març, de 18 a 20 hores. 
A la Biblioteca Carles Rahola.