EMA.

Oferta formativa 2015-2016

 

 

emaDisseny

emaDissenyUn dels valors del coneixement és la creativitat i l’entenem com a eina fonamental per avançar en qualsevol àmbit artístic, social, polític, tecnològic o econòmic. Des d’aquest punt de vista, i dins el nostre àmbit, volem aportar els instruments per millorar i desenvolupar una mirada creativa, una mirada singular que permeti descobrir possibilitats innovadores als reptes que es plantegen a diari en una societat contemporània.

L’Escola Municipal d’Art proposa els Estudis de Disseny a aquells estudiants, a partir dels 16 anys, que tinguin inquietuds creatives, iniciativa i ganes d’explorar. Que vulguin descobrir un concepte de disseny ampli i generalista, sense entrar en especialitzacions. Alumnes que vinguin a l’escola per esbrinar la seva afinitat en els diversos camps creatius vinculats al disseny i a l’art.

Ensenyarem a transformar una idea en quelcom real. Quin passos segueix un concepte fins que es cristal•litza, posem pel cas en una cadira? Com es crea una imatge corporativa d’una empresa? Quines emocions, sensacions volem que un cartell evoqui? Quina és la millor distribució d’una botiga per fer més atractius els seus productes?

Amb els Estudis de Disseny volem que els alumnes adquireixin uns coneixements teòrics fonamentals en el camp de l’Estètica, de la Història de l’Art, el Disseny i l’Arquitectura. Volem, també, que els nostres estudiants adquireixin habilitats en dibuix, en el llenguatge gràfic -composició, ritme, volum, color, tipografia-, en el desenvolupament de projectes creatius, en l’ús de les principals eines informàtiques vinculades al desenvolupament d’un disseny.

L’esquema d’estudis es desenvoluparà en dos anys acadèmics i un Projecte Final, amb els següents eixos de treball:

Primer curs

Preu: 500,00 €

Dibuix I (anual)
Professor: Jordi Armengol
Dilluns de 17.00 a 18.30 h

Llenguatge gràfic (1er semestre)
Professors: Per determinar
Dilluns de 18.30 a 20.00 h

Referents I (2on semestre)
Professor: Pere Parramon
Dilluns de 18.30 a 20.00 h

Taller Gràfic i Objectual I (anual)
Professor: Jaume Geli
Dimecres de 17.00 a 20.00 h

Segon curs 

Preu: 500,00 €

Referents II (2on semestre)
Professor: Pere Parramon
Horari: dilluns de 17.00 a 18.30 h  

Taller Digital (anual)
Professora: Carolina Trèbol
1er semestre:
Dilluns de 17.00 a 20.00 h
2on semestre:
Dilluns de 18.30 a 20.00 h

Taller Gràfic i Objectual II (anual)
Professor: Jaume Geli
Dimecres de 17.00 a 20.00 h

Projecte Final

Per poder portar a terme aquests estudis disposarem d’un professorat vinculat amb el món professional en els diferents camps del disseny i l’art per tal que la formació sigui dinàmica, realista i ajustada a la realitat professional.