EMA.

Activitats

 

  

RUTA LITERÀRIA
Ruta Bertrana 


Actriu: Cristina Cervià
Guia històric: Xavier Carmaniu

Ruta literària per Girona a partir de textos de Prudenci i Aurora Bertrana.
Aquesta ruta proposa una visita als espais més emblemàtics de la ciutat de Girona a partir de les paraules de Prudenci Bertrana. Un viatge en el temps per situar-nos a la Girona, grisa i efervescent alhora, de fa un segle.

Calendari: els dilluns 10, 17, 24 i 31 de juliol de 2017
Horari: a les 19.30 h. (Sortida: Centre Cultural La Mercè)
Durada: 1 hora i 45 minuts
Places limitades: calen un mínim de 10 persones per portar a terme les rutes i estan previstes per un màxim de 25 persones cada una.
Cal inscripció prèvia (www.girona.cat/emhu).


CICLE DE CONFERÈNCIES
Prudenci i Aurora Bertrana, vida i obra

Els dimecres del 19 d’abril al 17 de maig de 2017, a les 19 h.En el marc de la celebració de l’Any Bertrana, aquest cicle de conferències es proposa de presentar els dos autors, Prudenci Bertrana i la seva filla Aurora Bertrana, no només pel que fa a la seva obra sinó també a la seva biografia, a la llum dels darrers estudis que s’han publicat o que tot just s’estan acabant. Així, d’una banda tots aquells que ja coneixen la vida i l’obra dels dos escriptors podran actualitzar els seus coneixements i aprofundir en l’estudi de les seves obres, d’altra banda per a tots aquells que desconeixen l’abast de la vida i de l’obra dels dos Bertrana serà una aproximació a la seva biografia i a la seva carrera literària, exhaustiva i rigorosa, que els convidarà a llegir els dos escriptors. És per això que hem convidat els dos autors de les biografies de Prudenci i Aurora, que apareixeran publicades enguany, i editors i també estudiosos de les obres inèdites o ja conegudes dels Bertrana. Finalitzarem el cicle amb una taula rodona d’escriptors que ens permetrà comprovar l’actualitat, la recepció i la influència dels Bertrana en la literatura contemporània.

Dimecres 19 d’abril. 19 h
Prudenci Bertrana: una vida entre la realitat i la ficció
A càrrec de Xavier Sanjuan

Dimecres 26 d’abril. 19 h
Prudenci Bertrana, el desig de narrar
A càrrec de Xavier Pla

Dimecres 3 de maig. 19 h
Aurora Bertrana: una vida de novel·la
A càrrec de Neus Real

Dimecres 10 de maig. 19 h
Aurora Bertrana: de la literatura de viatges a les memòries
A càrrec de Mariàngela Vilallonga

Dimecres 17 de maig. 19 h
Taula rodona Prudenci i Aurora Bertrana, avui
Maria Barbal, Rosa Font, Màrius Serra, Adrià Pujol

Coordinació: Mariàngela Vilallonga
Inscripció gratuïta
Places limitades (150 persones)
Prudenci i Aurora Bertrana, vida i obra
Lloc: Centre Cultural la Mercè
Organitza: Escola Municipal d’Humanitats
UNIVERS YOURCENAR
Del 5 al 17 de juny de 2017


Diverses entitats culturals de la ciutat s’uniran el mes de juny per retre homenatge a un gran autor de la literatura universal. Aquest any es centraran en la figura de Margarite Yourcenar (1903-1987). Es faran des de diferents punts de vista i amb activitats diverses i complementàries per tal de donar l’oportunitat de descobrir o redescobrir l’autora i el seu univers literari.

Conferència: data i ponent a concretar
Places limitades (60 persones)
Entrada lliure amb inscripció prèvia

Espai conversa. Isabel Oliva

En aquesta conversa, el periodista Xevi Planas, es basa en un repàs de la seva obra poètica, en els records de la seva etapa de mestra, en l'evocació del seu germà (el prestigiós arqueòleg Miquel Oliva) i en la reflexió sobre la lluita de les dones de la seva generació per obrir-se camí fora de la llar.

Ruta literària. Les parets parlen

Girona transpira literatura per tot arreu. Escriptors de totes les èpoques hi han trobat la inspiració. Però la ciutat també ens ofereix la seva pròpia antologia: murs i façanes també deixen escapar lletres i versos. Aquest estiu l'Escola Municipal d'Humanitats us proposa una ruta per descobrir que a la ciutat les parets parlen per recitar-nos versos d'Horaci, Espriu, Brossa...

Aula d'escriptura de Girona

L'Aula d'escriptura és un espai de formació en escriptura i lectura de l'Ajuntament de Girona, amb la col·laboració de la Universitat de Girona. S'emmarca en la programació de l'Escola Municipal d'Humanitats. Les sessions es porten a terme al Centre Cultural la Mercè.