EMA.

Presentació

L’Escola Municipal d’Humanitats és un programa cultural de l’Ajuntament de Girona que acosta la cultura a la ciutadania amb propostes vinculades a les lletres i el pensament. Un espai per al públic, els creadors i els intel·lectuals en què s’ofereix reflexió, coneixement i creativitat.
 

Lletres

“Lletres” aglutina totes aquelles activitats que tenen la literatura com a eix central, en formats molt diversos (recitals, cursos, tallers, cicles de conferències, etc.).
A part de la programació permanent, diversa i constant, cal destacar projectes com:

Aula d’escriptura
Itinerari de formació en lectura i escriptura.
www.girona.cat/aulaescriptura

A pas de poetes
Cicle d’espectacles poètics interdisciplinaris creats a partir de la paraula i l’univers literari d’un autor o autora.

MOT. Festival de Literatura Girona-Olot
El MOT és un festival literari de referència nacional organitzat conjuntament per l’Ajuntament de Girona i l’Ajuntament d’Olot. Es porta a terme cada any durant el mes d’abril i té com a tret identitari l’excel·lència en els ponents i les propostes.
www.festivalmot.cat
 

Pensament

“Pensament” proposa activitats culturals de reflexió i anàlisi de temes d’interès general vinculats a les humanitats, el coneixement del propi patrimoni històric i la interpretació del món actual.
A part de la programació permanent, diversa i constant, cal destacar projectes com:

Espai Conversa
Conversa entre el periodista Xevi Planas i personatges interessants del nostre panorama cultural.

Butaca Casademont
La BUTACA JAUME CASADEMONT és un marc de debat que té com a objectiu fomentar l’intercanvi d’idees, la generació de pensament i el diàleg interdisciplinari a través de conferències de personalitats rellevants de tots els camps del coneixement humanístic, científic i tecnològic.
www.fundaciojaumecasademont.cat

Aula d'escriptura de Girona

L'Aula d'Escriptura és un espai de formació en escriptura i lectura de l'Ajuntament de Girona, amb la col·laboració de la Universitat de Girona. S'emmarca en la programació de l'Escola Municipal d'Humanitats. Les sessions es porten a terme al Centre Cultural la Mercè.