EMA.

Recursos educatius

El recursos educatius que l’Escola Municpal d’Humanitats ofereix a infants, joves i mestres/professors estan orientats a donar eines per enriquir l'aprenentatge de la lectura i l'escriptura.

Conegueu els recursos educatius de cursos anteriors al canal Girona Cultura TV i a Flickr.

Propostes pel curs 2015-2016

LES PARETS PARLEN. RUTA LITERÀRIA 
Educació secundària obligatòria 1r cicle (1r, 2n ESO)
Referència: 201

Girona transpira literatura per tot arreu. Escriptors de totes les èpoques hi han trobat la inspiració. Però la ciutat també ens ofereix la seva pròpia antologia: murs i façanes també deixen escapar lletres i versos. L’Escola Municipal d’Humanitats proposa a les noies i nois de Girona una ruta per descobrir que a la ciutat les parets parlen per recitar-nos versos d'Horaci, Espriu, Brossa... “Girona és una ciutat literària”.

Valors: Civisme

Objectius: Promoure la lectura, aprendre a descobrir la pròpia ciutat des d’un altre punt de vista, promoure la literatura catalana.

Data: A concretar amb les escoles interessades. Hi ha un límit de grups per participar en aquesta activitat, per la qual cosa s’establiran uns criteris de priorització en el cas que no es puguin atendre totes les sol·licituds.

Lloc: La ruta és un itinerari per la ciutat de Girona. El punt de sortida és a la plaça de Sant Feliu, a l’escultura del cul de la lleona.

Durada: 1 hora i 15 minuts
Preu: 100 €/grup classe. Places limitades.
Sol·licituds: La Caseta. Serveis Educatius


EINES PER LLEGIR I ESCRIURE A PRIMÀRIA
Per a mestres de primària
Referència: 205

Seminari adreçat als mestres de primària en què es proposen eines per incentivar la lectura i l’expressió escrita entre els alumnes d’Educació Primària.
Valors: Comunicació, dinàmica de grup, reflexió escrita
Objectius: Donar eines per potenciar la creativitat en l’escriptura a l’escola, compartir experiències d’escriptura i lectura amb altres professionals de l’ensenyament, aprendre a motivar l’alumne en l’expressió escrita, aprendre a motivar l’alumne en la lectura ...

Professora: Núria Martí Constans (escriptora i professora)
Calendari: De l’1 al 22 de febrer
Horari: De 18 a 20 h.
Lloc: Centre Cultural la Mercè
Preu: 35 €
Sol·licituds: www.girona.cat/emhu (matrícula oberta fins una setmana abans del curs)