Entitats de Girona

Formació

Per a les entitats i associacions de Girona

El relleu generacional i el propi desenvolupament de les entitats com a ens vius de la ciutat, generen necessitats de formació de manera continuada en les persones que participen del teixit associatiu.

Per aquest motiu, hem anat oferint cursos d’interès general per a les entitats de Girona. La creació d’aquest tipus d'oferta formativa permet desenvolupar determinats programes que, d'altra manera, seria difícil dur a terme des d'una associació.

Aquests cursos han estat els següents:

Taller de manipulació d’equips de so de petit format
Es va adquirir un nou equip de so al servei de les entitats de Girona i, per aquest motiu, es van programar unes formacions específiques per aprendre a utilitzar adequadament aquests equips. Actualment, aquesta formació és indispensable per fer la petició dels equips de so. L’objectiu del taller era entendre’n el funcionament, des del muntatge fins a l’ajustament i l’ús, per tal de treure’n el millor rendiment. Vam aprendre quin micròfon cal utilitzar en cada situació (veu, instrument, ambient), diferents configuracions d’altaveus (xerrades, música, concerts, etc.) i com evitar els principals problemes que poden sorgir (sorolls, feedbacks, etc.).
Els tallers es van fer el 27 de gener i el 10 de febrer del 2018.

Formació introductòria a WordPress.com per a entitats
L’objectiu del curs va ser donar resposta i eines a les diferents entitats per poder crear i mantenir una web. Es va ensenyar a fer servir WordPress.com, un servei que ens permet crear webs accessibles automàticament sense cap més intermediari ja que té tot el que es necessita per crear la web, visualitzar-la i posar-la a disposició del públic des del mateix navegador i gratuïtament.
El curs es va fer el 19 i 21 de juny del 2018.

Sessió informativa sobre protecció de dades personals per a entitats
Per tal de donar resposta als dubtes i consultes que les entitats podien tenir amb motiu de l’entrada en vigor del nou Reglament general de protecció de dades (RGPD) del mes de maig de 2018, es va portar a terme una sessió informativa sobre aquesta nova normativa, tractant els aspectes teòrics, els nous drets dels afectats, les avaluacions d’impacte, les categories especials de dades, els delegats de protecció de dades, etc. Per a més informació:
► https://www.aepd.es/guias/index.html
► http://apdcat.gencat.cat/ca/documentacio/RGPD/
La xerrada es va fer el 24 de setembre de 2018.

A fi de detectar de forma conjunta les necessitats en l’àmbit formatiu, demanem la participació de les entitats amb l’objectiu de poder dissenyar plans de formació anuals que ajudin a resoldre dubtes i facilitin eines per a la gestió interna i de les activitats que desenvolupen a la ciutat.

A través del qüestionari web següent es poden fer arribar les propostes de formació.